MISTERIOZNI ČOVJEK SA ŠEŠIROM: / Identificiran je treći napadač na aerodrom u Bruxellesu?

Image

Belgijski federalni tužitelj potvrdio je u subotu kako je podignuta optužnica protiv Faycala C.

26.3.2016.
14:34
VOYO logo

Belgijski mediji javljaju kako se radi o Faycalu Cheffou (35) nezavisnom novinaru. DH piše kako je sudac izdao nalog za njegovim uhićenjem, a priveden je u četvrtak. Prilikom pretresa njegovog stana nije pronađeno oružje ili eksploziv.

Identificirao ga taksist

DH piše i kako bi upravo Cheffou mogao biti čovjek sa sigurnosne snimke u bijelom i sa šeširom, treća osoba koja se tereti da je na aerodrom u Bruxellesu donijela bombu. Njega je, navodno, identificirao taksist koji ga je dovezao u zračnu luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još dvojica osumnjičenih

Drugi osumnjičenik, Rabah N., uhićen u sklopu odvojene istrage o planu neuspjelog napada ovog tjedna u Francuskoj, također je optužen za sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine, precizira tužiteljstvo u priopćenju. Treći muškarac uhićen u četvrtak u Bruxellesu, Abubakar A. je također optužen za sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine, ali bez izravne povezanosti s atentatima i njega će zadržati u pritvoru još 24 sata.

Čekaju se rezultati DNK

Policija čeka rezultate DNK analize kako bi potvrdila radi li se o osobi s nadzorne snimke koja je bila s dvojicom bombaša samoubojica koji su se raznijeli u četvrtak u zračnoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac Tawfik A. koji je u petak priveden na ispitivanje pušten je, priopćilo je belgijsko tužiteljstvo.

Od terorističkih napada na Bruxelles u kojima je u četvrtak poginula 31 osoba i ranjeno 300 ukupno je uhićeno devet osoba u Belgiji i dvoje u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prilog Faycala Cheffoua iz 2014. godine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo