MINISTAR ZDRAVLJA O RACIONALIZACIJI: / 'Ne mogu obećati da se neka bolnica neće zatvoriti'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
10.3.2016.
22:32
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

U Ministarstvu su utvrdili - da više od 60 posto pacijenata koji dođu u bolničku hitnu, uopće nisu hitni slučajevi i ondje ne bi trebali ni biti, a ništa bolja situacija nije ni u izvanbolničkim zavodima za hitnu medicinu. Zato žele ojačati ulogu obiteljskih liječnika te promijeniti navike građana.

"Rad u hitnoj službi olakšat će medicinske sestre. Razvrstavat će pacijente u 5 kategorija. Time bi u hitnoj završavali samo doista ugroženi pacijenti. Svi ostali trebali bi prvo potražiti pomoć kod obiteljskog liječnika", pojašnjava dr. Nakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Racionalizacija ali bez otkaza i zatvaranja bolnica?

I premijer TihomirOrešković je reformu zdravstvenog sustava najavio kao važnu stavku novog proračuna odnosno ušteda. Ministar je pojasnio kako se točno kani uštedjeti i što znači reorganizacija sustava.

Image
OREŠKOVIĆ: /

'Drugi mirovinski stup investirali bi u autoceste'

Image
OREŠKOVIĆ: /

'Drugi mirovinski stup investirali bi u autoceste'

"U sklopu reforme bolničkog sustava pojedine bolnice mijenjati svoju djelatnost. Nećemo se baviti svi – svačim ako za to nema sredstava i opreme i najvažnije – kadrova i ljudi" rekao je Dario Nakić . "Inzistirat ćemo na kvaliteti ali i na racionalizaciji troškova", naglasio je nakić , dodajući kako je trenutno zdravstveni sustav u dugovanjima 2,5 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu obećati da se neka bolnica neće zatvoriti, iako to nije namjera", rekao je Nakić.

"Ali imamo namjeru graditi ove bolnice – prvenstveno dječju bolnicu i KBC Rijeka', kazao je Nakić. Dodaju je i kako je njihova namjera decentralizacija te kako upravo u tom pravcu ide vraćanje osnivačkih prava bolnica "županijama i gradovima kako bi imali veći utjecaj"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo