Aladrović u RTL-u Danas / Ministar ne popušta prosvjetarima: 'Ponudili smo maksimum. Od povećanja koeficijenata - ništa!'

Sindikati žele povećanje kofecijenta za složenost posla, no Aladrović kaže da o tome nema govora

9.10.2019.
18:53
VOYO logo

U svim osnovnim i srednjim školama u četvrtak počinje štrajk jer je u srijedu i druga runda mirenja između školskih sindikata i Vlade završila je bez dogovora. Sindikati poručuju da će štrajkati do ispunjenja svojih zahtjeva, u četvrtak u svim školama, a onda po županijama. 

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, koji je pregovarao sa sindikatima, za RTL Danas je rekao kako je Vlada ponudila maksimum u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo izložili svoju stranu priče, ono što možemo u ovom trenutku pokriti, no ta ponuda Vlade Republike Hrvatske nije prihvaćena. Ponudili smo maksimalno što možemo. više nego što je bilo u prethodnim razgovorima. Došli smo na nekakvih četiri posto, što je na godišnjoj razini za državni proračun oko 320 milijuna kuna. Zaista smo pokazali volju da poboljšamo materijalni status učitelja i nastavnika", rekao je Aladrović.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati žele povećanje kofecijenta za složenost posla, no Aladrović kaže da o tome nema govora.

"Izmjena koeficijenta kao takva je moguća samo kroz kroz uredbu koja je akt Vlade. Politika plaća se vodi groz izmjene granskih i temeljnih kolektivnih ugovora, a koeficijenti nisu u tome. Od povećanja koeficijenata - ništa. Mi smo danas pokazali volju da kroz dodatak povećamo plaće učiteljima i nastavnicima, no sindikati koji zastupaju njihove interese su tu mogućnost otkolonili", kazao je Aladrović te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito smo se našli u nerazumijevanju i sindikati su svjesni da ovo što pregovaraju nije stvar kolektivnog pregovaranja, njihovo traženje je nešto što Vlada donosi uredbom za što ne trebaju pregovore. Ciljevi Vlade, stavovi Vlade artikulirani su od cijele pregovaračke strane i mi smo tu bili egzaktni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo