Ministar Jovanović komentirao 'slučaj' Ingrid Antičević Marinović

20.2.2013.
17:55
VOYO logo

"Imenovanja u EU parlament moraju biti politička, no zastupnici moraju zadovoljavati i kriterije stručnosti, a pritom je važno i poznavanje stranog jezika", kazao je Jovanović, pa nastavio:

"Pitanje engleskog jezika je važno, no ja vam mogu reći, na temelju svojih iskustava u Vijeću ministara, da ni svi ministri niti europarlamentarci ne znaju engleski jezik. U EU parlamentu hrvatski jezik bit će službeni i svaki zastupnik koji će predstavljati Hrvatsku na tečnom će se hrvatskom moći boriti za stavove Hrvatske. Važno je i da poznaje još jedan jezik kako bi mogao komunicirati s kolegama", kazao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ministar Jovanović je u srijedu kazao da učitelji i nastavnici neće osjetiti smanjenje plaća od 3%, koje je najavljeno zaposlenima u javnim i državnim službama. Objasnio je da je nastavnom osoblju u obrazovnim ustanovama predloženo povećanje važećih koeficijenata za obračun bruto plaća (prosječno šest posto) ovisno o složenosti poslova radnog mjesta.

"Na ovaj će se način plaća za ukupno 55.060 zaposlenika povećati u prosjeku za 200 do 400 kuna, ovisno o osobnim odbicima, stažu i ostalim elementima pri obračunu plaće. Time što će plaće najviše rasti mentorima i savjetnicima, stimuliramo rad i uspješnost u školama. Dakle, povećanja koeficijenata neće biti linearna, nego uzimaju u obzir i složenost posla i kvalitetu rada, pa će plaće rasti u rasponu od 4,9 do 6,7 posto", kazao je ministar, rekavši još da se koeficijenti zaposlenih u visokom školstvu neće mijenjati. (Agencija VLM)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo