SASTANAK U MINISTARSTVU / Ministar Horvat: 'Nema nikakvog razloga za prosvjed. Radnicima Đure Đakovića bit će isplaćene plaće'

Image
Foto: RTL

Đuro Đaković ima perspektivu, poručio je resorni ministar nakon sastanka

21.12.2019.
14:28
RTL
VOYO logo

Održan je operativni sastanak oko Đure Đakovića nakon kojega je ministar gospodarstva Darko Horvat najavio da će u ponedjeljak u 10 sati i zadnja kuna plaće za listopad biti isplaćena.

U ovom trenutku su pronađena likvidna sredstva za isplatu plaće za studeni za veliki dio radnika, dodao je ministar i istaknuo da će opet biti problema oko Industrijskih rješenja jer neće istovremeno biti moguće pokriti i isplatu plaća i otpremnina.

''Radnici Đure Đakovića, prema mome viđenju situacije, a siguran sam da će isto potvrditi i ljudi koji u ovom trenutku vode Đuru Đakovića, nemaju razloga osiguravati ili planirati bilo kakav prosvjed. Đuro Đaković ima perspektivu'', poručio je Horvat nakon sastanka s predstavnicima Uprave Đure Đakovića u Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu.

Ministar je, između ostalog, istaknuo da su u ovom trenutku sigurni da kratkoročnih obveza ima na razini 277 milijuna kuna, a dugoročnih na razini 264 milijuna kuna. Što se tiče perspektive Đure Đakovića, naglasio je da su potrebna su dva koraka - prvi je u iznosu od 150 milijuna kuna osiguranja tekuće likvidnosti i osiguranja deblokade računa, a nakon toga, zbog minusa u temeljnom kapitalu, dodatni sanacijskih kredit u iznosu od oko 150 milijuna kuna za što država, a i strateški partneri koji jesu ili će biti, moraju u sljedeća tri mjeseca osigurati metodologiju provedbe.

Podcrtao je i da je siguran da bez suglasnosti Europske komisije taj proces neće moći biti izveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Uprave Đuro Đaković Grupe Slaven Posavac rekao je da su plaće za listopad isplaćene svima, a što se plaća za studeni tiče misli da se i tu došlo do rješenja za najveći dio radnika Đure Đakovića, ako ne i za sve do kraja godine.

Ono što je bio prioritet današnjeg sastanka u Ministarstvu je nastavak proizvodnje u Đuri Đakoviću te su se razrađivali modeli oko toga, kazao je Posaveć, dodavši da je optimist, ali nije želio govoriti o konkretnim rješenjima, rekavši da imaju nekoliko modela i svi su prihvatljivi ako se realiziraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo