neke stvari ostaju iste / Milijuni za lampice: Tomašević dao posao ukrašavanja grada istoj tvrtki kao i Bandić

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon Elicoma ponovno dolazi Elicom – koji sada taj posao obavlja kontinuirano već osam godina

15.10.2022.
10:33
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

I ove godine će zagrebačke ulice za predstojeće blagdane ukrašavati tvrtka Elicom čijeg se vlasnika povezivalo s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Odabrala ju je na natječaju sadašnja gradska vlast.

Kako piše Telegram, procijenjena vrijednost nabave iznosila je 3.500.000 kuna bez PDV-a. Na natječaj su se javile Elicom iz Zagreba te Elektro Čičak iz Sesveta. Elicom je obećao da će posao obaviti za 3.088.665 kuna s PDV-om, dok je Elektro Čičak taj posao procijenio na 3.739.227 kuna s PDV-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Elektro Čičak nije dostavio jamstvo za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije ili novčanog pologa, gradska vlast nije imala težak izbor budući da je Elicom time ostao jedini ponuditelj. Oni će prema natječajnoj dokumentaciji dobiveni posao obavljati godinu dana – od 3. studenog ove godine pa do istog tog datuma iduće godine.

Inače, u veljači ove godine istekao je četverogodišnji ugovor kojim je upravo Elicom bio zadužen za ukrašavanja za blagdane od 2018. pa sve do 2022., vrijedan 23.939.079 kuna bez PDV-a. Tako nakon Elicoma ponovno dolazi Elicom – koji sada taj posao obavlja kontinuirano već osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo