Milanoviću mandat najranije u utorak

Predsjednik Josipović bi Zoranu Milanoviću najranije u utorak mogao dati mandat za sastav Vlade, nakon što Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud završe svoj dio posla.

9.12.2011.
15:19
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo do ponoći, kada je istekao žalbeni rok, zaprimilo je devet prigovora, a svi su odbačeni. O njima se sada treba očitovati i Ustavni sud.

Naime, prema proceduri, prigovor koji mu se uputi DIP mora riješiti u roku 48 sati, a na to rješenje podnositelji prigovora mogu uložiti žalbu Ustavnom sudu, koji se o njima treba očitovati u roku od 48 sati. Nakon toga, objašnjava Ana Favro Šaban iz DIP-a, dokumentacija se vraća u DIP i, ukoliko ne bude nikakvih zapreka, službeni rezultati se objavljuju u Narodnim novinama i šalju u Ured predsjednika. To bi se moglo dogoditi, procjenjuje Favro Šaban, najranije u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor i Vladu imat ćemo prije Božića

Tada će predsjednik Ivo Josipović temeljem Ustava mandat za sastavljanje Vlade moći predati Zoranu Milanoviću.

Nakon što dobije mandat, Milanović će predstaviti svoje ministre, čija su imena već poznata. U SDP-u očekuju da bi novi Sabor i nova Vlada mogli biti konstituirati već do Božića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mandata koji bi trebao dobiti za sastavljanje Vlade, šef SDP-a Zoran Milanović je na konferenciji za novinare u petak rekao kako će ga dobiti "kad ga predsjednik Republike pozove i kad se prema Ustavu sazovu konzultacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo