Milanović: Hvala što ste ovoliko izdržali za Hrvatsku!

'Ovdje se očito radi o dvojici nevinih ljudi, ali to ne znači da rat nije bio težak i krvav, no pravedan što se Hrvatske tiče.

16.11.2012.
10:08
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović sazvao je konferenciju za medije povodom oslobađajuće presude koju je žalbeno vijeće Haškog suda izreklo hrvatskim generalima, rukovoditeljima vojnoredarstvene akcije OlujaAnti Gotovini i Mladenu Markaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedamnaest godina je trajalo i ovo je važno zato da ti ljudi idu doma, a važno je i za Hrvatsku", kazao je Milanović. Dodao je da se politiziralo vezano za ovaj slučaj, te se osvrnuo na većinu u žalbenom vijeću koja je donijela odluku te činjenicu da su dva suca imala izdvojeno mišljenje.

Bilo je grešaka, ali ne Gotovininih i Markačevih

"Odluka je bila podijeljena – 3:2, što samo govori kako je tanka crta između uspjeha i neuspjeha, istine i neistine, pravde i onog što vidimo kao nepravdu. Ovdje se očito radi o dvojici nevinih ljudi, ali to ne znači da rat nije bio težak i krvav, no pravedan što se Hrvatske tiče. Bilo je grešaka za koje je odgovorna hrvatska država, a ne Markač i Gotovina. Hrvatska će taj dug pravde i ispuniti", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A Markaču i Gotovini hvala što su ovoliko izdržali za Hrvatsku!", izjavio je Milanović.

Ministri Fred Matić i Ante Kotromanović, te supruga generala Dunja Zloić Gotovina otići će Vladinim avionom po oslobođene generale, obznanio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo