METEOROLOZI NAJAVLJUJU NOVE NEVOLJE: / Obilan kišni val mogao bi biti pravi test za sustave odvodnje

Image
Foto: Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Već u srijedu očekujemo nove nevolje, izraženiji kišni val, koji bi u mnogim mjestima mogao biti pravi test za sustave odvodnje'

5.10.2020.
7:56
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Jače kiše ima jutros na Kvarneru, u Gorskom kotaru. Na sjevernom Jadranu ima i grmljavine, kao i na otvorenom moru južnog Jadrana javlja meteorologinja N1 televizijeTea Blažević.

Kišni oblaci pristižu iz Italije u jugozapadnoj struji do naših krajeva, stoga će nestabilnosti najviše biti u predjelima uz Jadran, gdje prolazno može biti jačih nevera. Puše jako i vrlo jako jugo, a na sjevernom dijelu Jadrana oštro i jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolazno može biti jačih udara vjetra, čak i u gorskim predjelima. Poslijepodne će biti manje oborine, a sutra očekujemo još manje nestabilnosti. No, upozorava Tea Blažević, već u srijedu očekujemo nove nevolje, izraženiji kišni val, koji bi u mnogim mjestima mogao biti pravi test za sustave odvodnje.

Prognoza DHMZ-a

Bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te mjestimičnu kišu. Uz više oblaka kiša će biti češća na Jadranu, uglavnom na sjevernom dijelu te u predjelima uz njega, osobito u prvom dijelu dana kada će biti i mjestimičnih pljuskova, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najsunčanije i uglavnom suho bit će na istoku. Vjetar slab, popodne do umjeren jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice jak, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 stupnjeva Celzija, u gorju malo niža.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, izvijestio je danas ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo