MATIĆ IPAK OSTAJE U HRVATSKOJ: / 'To je bila metafora koju mnogi nisu shvatili, a stan prodajem kako bih otplatio dugove'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar branitelja, SDP-ov Predrag Matić, koji je u srijedu najavio da planira otići iz Hrvatske, kazao je kako je ta odluka još uvijek daleko od realizacije.

31.8.2017.
13:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Matić je uz najavu da odlazi iz Hrvatske najavio i prodaju stana te pozvao desničare kojima je, kaže, trn u oku, da kupe njegov stan, a on odlazi iz Hrvatske.

'Planiram odlazak iz ove zemlje. Svatko tko ima malo soli u glavi zna da tu nema prostora za život. Nama su i dalje glavne teme partizani, ustaše, nekakve ploče, dok ostatak svijeta odlazi daleko od nas. Gdje mi živimo? Pa u Saboru sjede ljudi koji ne bi sjedili u poljoprivrednoj zadruzi, da ne podcjenjujem zadruge', rekao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prodajem stan. Neka ga desničari otkupe. Idem negdje gdje se cijeni rad i poštenje. Otići ću i volio bih zemlju u koju idem. Moj ideal su skandinavske zemlje', kazao je.

Image
MATIĆ ODLAZI IZ HRVATSKE: /

'Ovdje nema prostora za život. Idem u neku zemlju gdje se cijeni nečiji rad i poštenje. Krivac je Tomislav Karamarko'

Image
MATIĆ ODLAZI IZ HRVATSKE: /

'Ovdje nema prostora za život. Idem u neku zemlju gdje se cijeni nečiji rad i poštenje. Krivac je Tomislav Karamarko'

Samo se šalio

Bivši ministar branitelja i ratni veteran Predrag Matić danas je poručio da 'se šalio' no samo dijelom. Za Novi list je poručio da Hrvatsku ne napušta, ali da mu mrak pada na oči kad vidi 'političare' na desnici koje je Tomislav Karamarko stvorio, poput Steve Culeja ili Zlatka Hasanbegovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zvali su me čak i neki kolege da ne idem, da ostanem. Nisu shvatili metaforu. Ali moja izjava bila je samo glas vapijućeg u pustinji. Pa ne može država više funkcionirati na ovakav način, da izmišljeni desničari donose odluke', pojasnio je Matić svoje navode o odlasku iz Hrvatske.

Kazao je kako je poruku uputio u nadi da će napokon netko shvatiti u kakvom se stanju zemlja nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želio sam poslati političku poruku da se ja, koji relativno materijalno dobro stojim i imam status u društvu, ne osjećam dobro u ovoj zemlji. Onda mogu misliti kako je blagajnici u Konzumu ili kako se osjećaju radnici u tekstilnoj industriji', kazao je Matić za tportal.

Dodao je kako ne želi živjeti u državi u kojoj će 'Đuro Glogoški biti predsjednik države, Stevo Culej predsjednik Sabora, a Zlatko Hasanbegović predsjednik Vlade'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je i kako prodaje stan, no ne iz razloga što odlazi iz zemlje već kako bi se riješio nekih dugova i privatnih kredita.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo