prvi put o aferi / Mamić: 'S Vargom me spojio prijatelj kad sam ponudio pola milijuna kuna za informacije o svastici na Poljudu'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Mamić je priznao da je financijski pomogao bivšem MUP-ovom informatičaru, a otkriva i da se prije dva mjeseca susreo s njim u BiH

2.10.2018.
21:03
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

"Poznajem Franju Vargu, a moje uključivanje u aferu velika je konstrukcija koju ću objasniti u trenutku kad me najvjerojatnije budu pozvali za svjedoka u ovom slučaju", kazao je jučer Zdravko Mamić za Jutarnji list.

Mamić tvrdi da je Vargu upoznao prije otprilike godinu dana, a kaže da ga je nakon što je na jednoj konferenciji za novinare rekao da nudi 500 tisuća kuna za informaciju o ljudima koji su nacrtali svastiku na Poljudu, prijatelj spojio s Vargom. Na pitanje je li taj prijatelj Tomislav Karamarko, Mamić nije otkrio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao za Jutarnji list, Varga mu se uskoro javio s imenima počinitelja. "Te informacije proslijedio sam nadležnim institucijama", tvrdi Mamić i dodaje da mu je tada Varga ponudio informacije o njegovu slučaju.

"O tom dijelu javnost sve zna, a moj odvjetnik (Veljko) Miljević obavijestio je institucije o sadržaju SMS poruka", kaže Mamić. Priznaje i da je financijski pomogao bivšem MUP-ovom informatičaru kad bi ga zvao vezano uz financijske probleme, ne navodeći pritom o kojim se iznosima radi, a otkriva i da se prije dva mjeseca susreo s Vargom u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je sa svojom obitelji bio na moru i preko Hercegovine su se vraćali kući u Slavoniju. Tada smo se čuli i popili smo kavu. Otada se više nismo čuli", kazao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo