korak bliže uspjehu / Foto iz sanitetskog vozila dječaka koji je ujedinio Hrvatsku: Maleni Jona otputovao u Linz na operaciju

Image
Foto: RTL

U bolnici u Linzu imaju dogovorene konzultacije u 16:30 h kada će se dogovoriti oko operacije koja malenom Joni može spasiti život

30.10.2020.
10:00
RTL
VOYO logo

Mali Jona zajedno sa svojim roditeljima otuputovao je u Linz na konzultacije i dijagnostiku za prijeko potrebnu operaciju srca.

Kako doznajemo, Jona s majkom Dajanom Kiš putuje u privatnom sanitetskom prijevozu, a otac Željko slijedi ih u stopu u privatnom automobilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnici u Linzu, koja je referentni centar bolesti srca za cijelu Europu imaju dogovorene konzultacije u 16:30h kada će se dogovoriti oko operacije koja malenom Joni može spasiti život.

Podsjećamo, Jona je rođen u Zadru s nešto više od 4 kilograma i 53 centimetra. Nakon dvije neuspjele trudnoće, bio je dugo iščekivano dijete svojih roditelja, a na svijet je stigao dva tjedna ranije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dajana Kiš

(Dajana Kiš)

Iako je roditeljima po rođenju izgledao poput svake bebe, liječnici KBC-a Zagreb Joni su dijagnosticirali zajednički arterijski trunkus, rijetku srčanu manu. S vremenom bi povećanje krvnog tlaka u plućima moglo dovesti do zatajenja srca, ali i pluća te bubrega. Liječnici su im rekli da bez operacije Jona može preživjeti tek 3 mjeseca. I naši liječnici su im savjetovali operaciju u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operacija bi trebala koštati oko 60.000 eura, previše za njihova primanja. Željko je čak bio spreman podignuti kredit, ali na kraju nije trebao: apelom preko društvenih mreža prikupili su za nekoliko dana milijun i sto tisuća kuna donacija.

Jona će, ako operacija u Linzu uspije, tijekom života morati na još najmanje 4 operacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo