POSLALA PORUKU / Majka umrlog mladića Kujundžiću: 'Moj Matteo poput psa mrtav je satima ležao na cesti'

Image
Foto: Dabor Puklavec/Pixsell/Facebook

"Zar životi tvoje djece vrijede više od života moga Mattea?", pita se Matteova majka

15.8.2018.
8:37
Dabor Puklavec/Pixsell/Facebook
VOYO logo

Majka mladića Mattea Ružića, koji je u nedjelju tragično preminuo na rukama prolaznika u Zaprešiću, poslala je SMS poruku ministru Milanu Kujundžiću.

>> FOTO Tuga i bol u Zaprešiću: Obitelj i prijatelji ispratili Mattea Ružića na posljednji počinak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivnu poruku koju je portalu Index ustupila Ivana Kasun, Matteova teta, uz dozvolu Matteove majke, prenosimo u cijelosti. 

"Ovu poruku šalje ti majka mladića koji je preminuo na pločniku u Zaprešiću. Izjavio si da je sve bilo po pravilima struke, a čak nije niti hitna došla, već sanitetsko vozilo sa sestrom i tehničarom koji su u torbi dobijeli flaster i bivacin. Moj Matteo poput psa mrtav je satima ležao na cesti, a mogao je biti živ. Bi li tebi Milane Kujundžiću bilo drago da su tako ležali tvoja Ana ili Hrvoje. I te kako sam svjesna da ćete i ovu pogrešku zataškati i da ćete i dalje mirno spavati. Zar životi tvoje djece vrijede više od života moga Mattea? Martina Klapan", piše u SMS poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tabletama sam, tresem se"

Matteova majka, Martina još je u šoku, a za Jutarnji list ispričala je kako se nosi s tragedijom koja je zadesila njenu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tabletama sam, tresem se. Jučer sam bila na injekcijama. Užasno mi je teško. Ne znam što pokrenuti, kuda otići. Moje dijete nije povraćalo na cesti, nije se ogreblo, on je umirao. Vikao je da mu netko pomogne, nije mogao doći do zraka. Sve manje i manje je disao. Pričala sam s čovjekom koji je bio s njim do zadnje sekunde, koji ga je gledao kako je počeo plaviti i umirao mu na rukama. I on kaže da se to nije smjelo desiti. Nije smio preminuti da se postupalo kako se trebalo postupati. Sustav je totalno zakazao", kazala je.

Tražila je da sina vidi zadnji put, ali su joj radnici rekli da ne smiju otvarati lijes. Rekla je i da je tražila rezultate obdukcije koje će dobiti tek za dva-tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim da se o tome govori dva, tri dana i da se zaboravi. Mislim da se to treba riješiti. Tražiti krivca u tome. Nema mi smisla. Umirao im je pred nosom, a nisu imali ništa. Kako je moguće da su došli nepripremljeni? Zašto im je toliko dugo trebalo? Moj Matteo je imao astmu i problema s alergijom, ali je uvijek nosio pumpicu sa sobom. Nikad mu nije bilo ovako loše. Razgovarala sam s jednom doktoricom koja mi je rekla da su mu mogli pomoći da su mu dali injekciju na vrijeme. Spasio bi se. Pa imao je samo 21 godinu. Još nije ni počeo živjeti!", kaže Martina.

"Bio je uvijek veseo. Volio je puno trenirati capoeiru, imao je dva psa. Završio je školu za kuhara, ali je zadnjih pola godine radio u Iskonu. Prije nekoliko dana me zvao i hvalio se da je položio vozački i kupio auto. Kad je otišao ove godine na godišnji, rekla sam mu da dođe k meni. A on je rekao da nije siguran da će imati dovoljno novca jer je kupio auto. Rekla sam mu da mu ništa ne treba. Neka samo dođe. Sve poruke koje mi je slao, sve ću čuvati. Više neću moći kome slati poruke, neću se moći čuti s njime, neću ga moći zagrliti", rastreseno govori Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u utorak kako se ne smatra odgovornim za smrt mladića u Zaprešiću, ali da će dati ostavku ako igdje prepozna da je odgovoran za to, što za sad ne prepoznaje.

"Ako igdje prepoznam da sam odgovoran za Zaprešić dat ću ostavku, no u ovom trenutku ne prepoznajem. Ne smatram se politički odgovornim, već izražavam sućut i žaljenje”, poručio je ministar Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući najavu obitelji preminulog mladića u Zaprešiću kako će zbog toga podići tužbu ministar je odgovorio: Što god bude bit će.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo