analiza u rtl direktu / Macan: 'Agonija se nastavlja kako bi se spasio Karamarko, a on se ne može spasiti'

Gostujući u RTL Direktu politički analitičari Krešimir Macan i Božo Skoko komentirali su zbivanja na političkoj sceni

9.6.2016.
22:56
VOYO logo

"Agonija se nastavlja. Jasno je da je Tomislav Karamarko gubitnik i agonija se nastavlja kako bi se spasio Karamarko koji se ne može spasiti", kazao je Krešimir Macan. 

"Agonija previše traje i nezadovoljstvo građana je na vrhuncu. Ne svađaju se recimo u vezi privatizacije, nego zbog fotelja. U komunikacijskom smislu, HDZ je napravio pomak, a to je da se Karamarko odlučio povući iz Vlade i sada se razgovara o mandataru", dodaje Božo Skoko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan i Skoko složili su se kako je teško prognozirati rasplet aktualne situacije. 

"Karamarko je svjesan pritisaka iznutra, od europarlamentaraca do njegovog zamjenika. Također i on i HDZ znaju kako ne mogu previše riskirati. S jedne strane, ako dođe do novih izbora, tko zna što će biti. S druge strane, ako se krene sastavljati neka nova koalicija s mnogo malih stranaka, bit će teže nego s Mostom. Prema tome, pokazali su želju da se vrate k Mostu", smatra Skoko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most ima sigurnih 12 zastupnika koji neće podržati smjenu Oreškovića, niti ostanak Karamarka u Vladi. Njima je to jedina prilika da pošprave rezultate koje imaju sada u anketama. Oni su sada na nekom valu prema gore jer su se pokazali kao da su dosljedni", naglašava Macan. 

Također su analizirali rezultate RTL-ove ankete kako bi građani glasovali da se izbori održavaju danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo