grijesi iz prošlosti / Ludorija iz mladosti stigla na naplatu: prije 15 godina za volan sjeo s 3,32 promila, sada mora platiti 100.000 kuna

Image
Foto: Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL

Kazni se do sada naplaćao, s obzirom da je u kobnom trenutku, osim u pijanom stanju, vozio i bez vozačke dozvole, no na naplatu mu tek treba sjesti cijeli iznos

19.2.2016.
11:29
Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Dugorešanin Damir B. do kraja života žalit će za svojom mladenačkom ludorijom, što je tog drugog prosinačkog petka, sada već poodmakle 2000. godine u 22 sata za volan sjeo pijan, jer je petnaest minuta kasnije prouzročio trostruki sudar s ozlijeđenim osobama, javlja KA portal.

Kazni se do sada naplaćao, s obzirom da je u kobnom trenutku, osim u pijanom stanju, vozio i bez vozačke dozvole, no na naplatu mu tek treba sjesti iznos koji će morati isplatiti osiguravajućoj kući koja je obeštetila sve stradale i oštećene u nesreći, za ozljede koje su pretrpjeli, te štetu na vozilima koju su morali sanirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilična odšteta

Prije nekoliko dana na Općinskom sudu u Karlovcu nepravomoćno je Damiru B. presuđeno da osiguravajućoj kući mora isplatiti ukupno 40.600 kuna, međutim, obračunat će mu se i kamate, i to od isplate odšteta do trenutka kada će presuda biti pravomoćna, a kako će se kamate obračunavati po stopama od 8 do čak 18 posto, ovaj iznos će se i više nego udvostručiti, jer se biti obračunat za barem 15 godina. Tome treba pridodati i troškove postupka u iznosu od 7.750 kuna, pa će ukupna svota premašiti 100.000 kuna.

Jurio Riječkom ulicom

Damir je te večeri jurio lijevom od dvije prometne trake koje Riječku ulicu iz dugoreškog Mrzlog Polja vode u smjeru karlovačke Senjske ulice. Zbog neprilagođene vožnje, a pogotovo zbog utjecaja alkohola na njegovu sposobnost upravljanja vozilom, u desnom zavoju prešao je na suprotnu traku te direktno udario u vozilo koje je njome naišlo, a kojim je upravljao Goran T.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo