IMAJU IDEJA / Lovrinović za RTL Danas: 'Most će imati nekoliko kvalitetnih prijedloga vezanih uz proračun'

U RTL-u Danas smo u petak razgovarali s Mostovim zastupnikom Ivanom Lovrinovićem. Otkrio nam je što misli o prijedlogu državnog proračuna te kako komentira današnji demonstrativni izlazak iz sabornice Mostovih zastupnika

11.3.2016.
18:49
VOYO logo

Koji je vaš stav o proračunu?

"Nisam vidio proračun. Tek smo ga danas dobili. Ima skoro 1000 stranica. Mi ćemo sljedeći tjedan tek početi o tome raspravljati. Od njega se puno očekuje i teško je zadovoljiti sve zainteresirane strane. Ovih dana sam iznio neke prijedloge i ne znajući koje pozicije on sadrži. Početkom tjedna ćemo dati još neke kvalitetne prijedloge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na što se to odnosi?

"Vezani su za refinanciranje postojećih kredita na javni dug gdje su kamatne stope prosječno 5 posto. Refinanciranje bi se trebalo odvijati po osjetno nižoj kamatnoj stopi, oko 2 posto i tu bi se 3-5 milijardi kuna moglo uštedjeti. Proračun napraviti u ovako kratko vrijeme nije lako, a s druge strane mogu se naći izvori koji će zainteresirane skupine zadovoljiti i da to funkcionira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno ste bili ogorčeni današnjim razvojem događaja u Saboru?

"U raspravama Most potiče da tražimo veću transparentnost u poslovanju HNB-a. Ovo će glasanje biti odgođeno na kraće vrijeme, dok se ne pripreme izmjene i dopune Zakona o HNB-u, a tad ćemo glasati u smjeru veće transparentnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo