LOVRINOVIĆ NAKON OSNUTKA STRANKE: / 'Nećemo ni s SDP-om ni s HDZ-om jer nas žele maknuti'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Ionako 'prebogata' hrvatska politička scena od danas je bogatija za još jednu političku stranku koja je pod nazivom Promijenimo Hrvatsku osnovana u Zagrebu.

2.7.2016.
19:19
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Izabrani predsjednik novoosnovane stranke, ekonomist Ivan Lovrinović, kazao je gostujući u Dnevniku N1 televizije da građani umjesto ideoloških podjela i sukoba žele ekonomske promjene.

SDP i HDZ žive od ideoloških podjela

"Želimo poručiti da više ne želimo živjeti u ideološki podijeljenoj državi. Zato se okrećemo sadašnjosti i budućnosti, a u fokus djelovanja stavljamo ekonomiju. Ljudima je dosta podjela, Drugog svjetskog rata... Ja sam u ovih šest mjeseci u Saboru vidio koliko najveće dvije stranke žive od toga, to im je hranjiva podloga za vlastiti opstanak", kazao je Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrinović je na parlamentarnim izborima u studenome postao zastupnik u Hrvatskom saboru s liste Mosta. No, Most je ubrzo napustio skupa s Jurom Martinovićem i Ivicom Mišićem s kojima je osnovao novu stranku.

"Želim podsjetiti na to da je Most bio platforma nezavisnih lista, mi smo do jučer bili udruga i sastavni dio Mosta i upravo zbog toga smo u dogovoru s njima osvojili tri mandata koja su nam pripala. Mi smo formalno nova stranka, ali smo već dvije godine u politici što se tiče aktivizma, ali ja i duže jer me se javnost sjeća u slučaju Udruge Franak", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODMETNUTI MOSTOVCI OSNOVALI STRANKU: /

'Izbori su jako brzo i na njih nećemo ići sami...'

Image
ODMETNUTI MOSTOVCI OSNOVALI STRANKU: /

'Izbori su jako brzo i na njih nećemo ići sami...'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Želimo sačuvati treći put i politički centar

Lovrinović kaže kako će stranka Promijenimo Hrvatsku tražiti prostor u političkom centru te tražiti partnere među manjim strankama poput HSLS-a, HSS-a ili HRID-i.

"Mi se nećemo prikloniti velikim strankama", kazao je te opovrgnuo informacije da su već dogovarali suradnju sa strankom Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne idemo u koaliciju s njima. Razgovarat ćemo sa svima u političkom centru i potom donijeti odluku", kazao je.

Također, Lovrinović ističe kako će morati biti pametni i mudri jer su na udaru velikih stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da i SDP i HDZ žele maknuti sve s političkog centra, no želimo na životu sačuvati treći put, politički centar, da bude snažan korektiv za velike stranke", rekao je Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni za suradnju sa Živim zidom

No, ima jedna stranka koja nije u političkom centru, a s kojom su spremni surađivati.

"Živi zid nije politički centar, no i s njima ćemo razgovarati. Oni zaslužuju naše poštovanje. Oni su mladi, principijelni ljudi koji na sebi svojstven način izražavaju bunt protiv ovog nesustava. Međutim, u njihovom se aktivizmu pokazuje da je potrebna jedna nadogradnja u obliku stručnosti i iskustva. Zato sa svakim treba razgovarati, ne smijemo biti isključivi", poručio im je Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Mostom se, kaže, razišao zbog njihovog napuštanja ekonomskog programa čiji je bio jedan od glavnih autora, a podsjetio je da je bio i prvi koji je tražio da iz Vlade odu i Tihomir Orešković i Božo Petrov i Tomislav Karamarko.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike