KAOS / Lokalni HDZ ostao bez web stranice jer ne plaća račune, pogledajte poruku koja se pojavi umjesto njihova sadržaja

Image
Foto: Nikola Cutuk/Pixsell
19.8.2022.
11:29
Nikola Cutuk/Pixsell
VOYO logo

Ako pokušate posjetiti web stranicu petrinjskog HDZ-a, nećete u tome uspjeti jer je nedostupna. A nedostupna je zato jer HDZ ne plaća račune, lijepo piše na ekranu kada pokušate posjetiti adresu gradske organizacije HDZ-a u Petrinji. 

"Sadržaj je uklonjen zbog neplaćanja računa", glasi poruka na stranici lokalnog ogranka HDZ-a koja je pokrenuta uoči lokalnih izbora 2021. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: https://www.hdz-petrinja.hr/

Večernji je od petrinjskog HDZ-a doznao zašto računi nisu plaćeni. Naime, lokalni HDZ nonšalantno odgovara kako im ta web-stranica više ne treba jer su se fokusirali na promociju putem društvenih mreža. 

Image
IMA SE, MOŽE SE /

HDZ-ov gradonačelnik u Njemačku odveo deset članova gradske uprave i pet tamburaša

Image
IMA SE, MOŽE SE /

HDZ-ov gradonačelnik u Njemačku odveo deset članova gradske uprave i pet tamburaša

"Odustali smo od ove stranice, autorizacija je produžena bez konzultacija sa mnom, no mi nećemo više koristiti tu internetsku stranicu jer smo se orijentirali na objave na društvenim mrežama odnosno Facebooku", kazao je predsjednik gradske organizacije petrinjskog HDZ-a i sisačko-moslavački dožupan Mihael Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik domene koju petrinjski HDZ nije plaćao jest tvrtka Imagis d.o.o. Petrinja, koja je i autor poruke na bivšoj web-stranici lokalnog ogranka stranke, piše Večernji.

Kasnije se Jurić ponovno oglasio o temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani,

povodom povećanog medijskog interesa za web stranicu www.hdz-petrinja.hr, nastalog u posljednjih nekoliko dana, potrebno je pojasniti kako je do svega došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranicu www.hdz-petrinja.hr otvorila je prije početka kampanje isključivo za lokalne izbore 2021. godine tvrtka 'Imagis d.o.o.' koju vode supružnici Sanja i Ivan Glibo, a za potrebe praćenja prisutnosti rada stranke u Gradu Petrinji, i kao mjestu na kojem smo mogli najaviti sudjelovanje na tada tek predstojećim izborima. Tvrtka je za nas kasnije, tijekom kampanje, obavila niz promidžbenih usluga, vidljivih u dokumentaciji kampanje koja se nalazi i na webu www.izbori.hr, javno dostupnoj svima na transparentan način. Međutim, sama web stranica nije korištena u kampanji niti kasnije, jer je stranačka odluka bila da se fokus prebaci na društvene mreže za vrijeme same izborne kampanje, a i nakon nje.

Nije bilo niti potrebe za održavanjem te stranice, stranka za njom nije iskazala potrebu te nije postavljan novi sadržaj od 2021. godine. Nužnu komunikaciju s lokalnom zajednicom obavljamo preko našeg Facebook profila, a ključne stranačke objave dostupne su na glavnoj stranici stranke. Tvrtka 'Imagis d.o.o.' je samostalno produžila domenu i na njoj objavila ovaj sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji pravna osnova, narudžbenica niti ugovor za održavanje te dakle stoga ni plaćanje domene i web stranice u 2022. godini.

S poštovanjem,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihael Jurić."

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo