Dva scenarija / Ljevica sastanči oko izbora za gradonačelnika. Tomašević: 'Vjerujem da će doći do promjene vlasti u Zagrebu'

Trenutno je na snazi tek dogovor da bez obzira tko bude kandidat, stranke stanu uz onog koji uđe u drugi krug

23.12.2020.
19:10
VOYO logo

Zagrebačka oporba spremna je stati uz Tomislava Tomaševića kao kandidata koji na lokalnim izborima ima najviše šansi pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

U novoj rundi razgovora analiziraju se rezultati ankete koja pokazuje da platforma Možemo, SDP, Glas i ostali partneri mogu osvojiti većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na svibanjskim izborima. Nakon večerašnjeg sastanka ljevica bi trebala biti korak bliže dogovoru, no otvorenih pitanja još ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je na snazi tek dogovor da bez obzira tko bude kandidat, stranke stanu uz onog koji uđe u drugi krug kao protukandidat Bandiću. Uoči sastanka i transparenti i skandiranje protiv aktualnog gradonačelnika.

Image
ususret lokalnim izborima /

Velika anketa: Tko je najjači u Zagrebu? Rezultati su iznenađujući

Image
ususret lokalnim izborima /

Velika anketa: Tko je najjači u Zagrebu? Rezultati su iznenađujući

"Pred nama je velika odgovornost. Prilika je da u Gradu Zagrebu bude kraj vladavini Bandića. Danas na sastanku pitati koliko treba, ako nekome treba tri, četiri dana, ali mislim da u onom tjednu između božića i nove godine treba biti odluka", poručila je Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP želi biti dio rješenja i biti će dio rješenja u Gradu Zagrebu", izjavio je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Zasad postoje dva scenarija. I jedan i drugi uključuju zajedničkog kandidata. Ono oko čega još nema sloge jest treba li ići s jednom listom na izbore za gradsku skupštinu ili pak u dva bloka. Prvi scenarij zagovara SDP, dok platforma Možemo! misli da više šanse imaju ako idu u dva bloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem u pozitivan ishod, u smislu da će doći do promjene vlasti u Zagrebu i da će se konačno promijeniti ovaj model upravljanja gradom. Zato smo se mnogi od nas i uključili u politiku", poručio je Tomašević.

Izgledno je da će se konačni odgovor dogoditi kroz tjedan ili dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike