Liječnici dječaku rak 'liječili' sirupom za kašalj

Iako su ga roditelji godinama vodili liječniku, nijednom od njih nije palo na pamet da bi četverogodišnjem dječaku trebalo snimiti pluća, nego su mu stalno prepisivali sirup protiv kašlja.

25.5.2010.
20:44
VOYO logo

Josip i Mirjana Devčić iz Klokočevca kod Slavonskog Broda u studenom su prošle godine saznali kako njihov četverogodišnji sin boluje od raka. Biopsijom je utvrđeno kako je 80 posto tumora koji u njemu raste od rođenja dobroćudno, a 20 posto zloćudno. Nakon toga je dječak operiran i primio je pet, šest kemoterapija. No, tek kad s njima završi, liječnici će znati hoće li morati transplantirati njegove matične koštane stanice, koje će mu potom, nakon što se pročiste, biti vraćene.

"Gabrijela smo tri i pol godine vodili u bolnicu i stalno su mu prepisivali sirup protiv kašlja, a da ga se za sve to vrijeme nitko nije sjetio slikati i pregledati kako treba. Kada smo ga prvi put doveli na slikanje, njemu se cijela lijeva strana pluća nije vidjela. Najgore mi je što su mi sami liječnici rekli da bi tumor bio u potpunosti dobroćudan da je operiran samo tri mjeseca ranije. Ovako taj tumor više nije imao mjesta i počeo se pretvarati u zloćudni", ispričao je otac dječaka za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su, zabrinuti zbog zdravlja svog sina, pitali liječnike zašto dječakova prsa idu malo u špic, a liječnici su im pojasnili kako će se to s godinama riješiti. No, ispostavilo se da je riječ o tumoru koji je gurao prsni koš i tako pravio kokošja prsa.

Obitelj Devčić, koja uz četverogodišnjeg sina ima i 13-godišnju kćer, u teškoj je financijskoj situaciji. Zaposlen je samo otac, a njegova plaća nije dovoljna za pokrivanje putovanja i boravka u Zagrebu, gdje Gabrijel prima kemoterapije. Stoga, svi koji žele i mogu pomoći u Gabrijelovu liječenju mogu svoj prilog uplatiti na Josipov žiroračun broj 3111894095 otvoren u Raiffeisen banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo