Lalovac: Hrvatska je za sada bila jedna porezna oaza!

2.6.2014.
21:19
VOYO logo

Lalovac je odgovorio i na pitanje ide li porez na kamate na štednju u 2015. i porez na nekretnine u 2016. godine, javlja Dnevnik Nove TV.

'Hrvatska je dosad bila porezna oaza, jedina u okruženju nije oporezivala kamate na štednju', rekao je i potvrdio da će porez na kamate na štednju ići 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što se tilče poreza na nekretnine to je dugoročan proces i svakako je bitno reći da neće biti dodatno opterećenje pogotovo 2016. i 2017. godine. Svaka lokalna zajednica će određivati visinu poreznog opterećenja', objasnio je ministar i dodao kako novih poreza neće biti, a on će se baviti rashodovnom stranom proračuna.

'Poračun u prvih 6 mjeseci je bio malo pod pritiskom', rekao je govoreći o stanju proračuna, ali naglasio da su se uspješno zadužili po povoljnoj kamati. 'Likvidnost nije problem, ali htjeli bi vidjeti s EK kako da dugove zdravstva ne preuzima proračun', rekao je i dodao da nova zaduženja nisu planirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju odgovorio je na pitanje koliko mu u provođenju ovih mjera otežava ono što je njegov prethodnik, Slavko Linić, izgovorio na račun premijera Milanovića.

'Ja sam fokusiran na posao koji radim, bitno je provesti proračun do kraja godine. Fokusiran sam na posao', naglasio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/lalovac-hrvatska-je-za-sada-porezna-oaza---338714.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo