LAKO JE MOGUĆE DA NAS USKORO NEĆE IMATI TKO ŠIŠATI; Frizeri traže samo jedno: / 'Zadnje 2 godine to je neizdrživo, vjerujte mi'

Image

A kada bi im se izašlo u susret, ne samo bi se otvorilo 700 novih radnih mjesta, nego i napunio državni proračun sa 68 milijuna kuna više

9.10.2020.
7:06
VOYO logo

Brojnim poduzetnicima nezadovoljnima tretmanom države pridružili suse frizeri koji su danas na Markovu trgu tražili niži PDV, od 13 posto, za frizerske usluge.

''Zadnje dvije godine to je bilo neizdrživo, vjerujte mi'', rekla je Jela Grbavac, vlasnica frizerskog salona za RTL. Svojim radnicima sačuvala je posao prodavši sve drugom vlasniku. Otvorila je mali salon u kojem radi sama. Jedan od razloga je, kaže, PDV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uistinu je previsok i tu dolazi do problema na tržištu upravo sa frizerima jer vi ne možete konkurirati ni sa cijenom ni sa ničim ostalim frizerskim salonima koji nisu u PDV-u'', izjavila je Grbavac.

''Pripremili smo ovaj divan poklon Vladi jer ako se nastavi oporezivati s ovakvim postotkom od 25 posto lako je moguće da nas kroz pet do deset godina neće imati tko šišati jer mladi odlaze mahom van iz Hrvatske'', rekao je Ivica Pavlačić, vlasnik frizerskog salona i jedan od pokretača inicijative u kojoj ističu kako su u drugim europskim zemljama stope znatno niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako bi smanjenje PDV-a ne samo otvorila 700 novih radnih mjesta, nego i napunila državni proračun sa 68 milijuna kuna više.

Razlog je jednostavan – zbog sadašnjeg sustava, saloni, kako bi mogli poslovati, gledaju kako izbjeći sustav,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sustavu PDV-a trenutno je samo sedam posto frizera. PDV od 13 posto, tvrde organizatori prosvjeda, omogućio bi veće plaće radnicima i manje iseljavanje jer je njihova struka, kažu, predugo bila i podcijenjena i potplaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo