Kutle preuzima Narodni radio i Antenu Zagreb

Miroslav Kutle zbog nekadašnje suradnje smatra da ima pravo na 50 posto vlasništva u radijskim postajama Juraja Hrvačića.

23.3.2010.
11:31
VOYO logo

S preuzimanjem kontrole nad Narodnim radijem i Antenom Zagreb, piše Nacional, Miroslav Kutle je počeo krajem veljače, kada je Juraj Hrvačić, nominalni suvlasnik spomenutih radijskih postaja, naprasno otkazao organizaciju Hrvatskog radijskog festivala.

Tvrdi se da je sukob oko suvlasništva nad radijskim medijskim carstvom i u pozadini navodnog fizičkog obračuna Hrvačića i Miroslava Rusa, direktora Narodnog radija, što su obojica demantirali. Rus se spominje odnedavno kao Kutlin čovjek unutar tih radijskih kuća. U svjetlu navedenoga počelo se zaključivati i kako je Hrvačić zapravo otkazao Hrvatski radijski festival kako bi smanjio vrijednost tvrtki u kojima više neće imati vlasničku kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvačić je svojedobno neformalno potvrdio da Kutle misli da ima pravo na suvlasništvo nad tim radijskim postajama. Tijekom pregovora s Hrvačićem bilo je razgovora i o novčanoj naknadi, ali prije svega je Kutle od Hrvačića tražio da preuzme 50 posto suvlasništva nad tim radijskim postajama, te da ubuduće nastave njima zajedno upravljati.

Nacional piše kako Hrvačić na to nije htio pristati, pa se spekuliralo da bi sve moglo završiti na sudu. Međutim, do sudskog epiloga nije došlo, nego je Kutle počeo stvari preuzimati u svoje ruke iznutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001260434006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo