Kupuju Getro, a radnike šalju na 'prisilni' odmor

22.12.2009.
11:03
VOYO logo

I dok zaposlenici Mercatora u Sloveniji dobivaju omotnice s rješenjima o polugodišnjem izvanrednom godišnjem odmoru i savjetom da sami traže posao, ovaj trgovački lanac u isto vrijeme preuzima Getro.

Slovenski privatni poslodavac Mercator zapošljava nešto više od 21.500 radnika, među kojima je i 3341 zaposlen u hrvatskom poduzeću Mercator-H d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercator je vijest o "prisilnom, plaćenom godišnjem odmoru" potvrdio, s naglaskom da je riječ o 68 zaposlenika kojima su, uz obećanje da će ih za to vrijeme pokušati prerasporediti na druga radna mjesta, ipak savjetovali da i sami krenu u potragu za novim zaposlenjem, piše Večernji list.

"Nije riječ o otpuštanju, nego o unutarnjoj reorganizaciji, posljedica koje je i zatvaranje nekih radnih mjesta. Ne smanjujemo broj prodavača, nego racionaliziramo režijska radna mjesta, a cilj nam je postići tzv. vitke režije, kažu u Mercatoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da je takva reorganizacija njihov odgovor na sve veću uključenost u međunarodno tržište i nužno potrebnu elastičnost poslovanja, pa su poslovne funkcije koncerna odvojili od operativnih.

Poslovni sustav Mercator ostaje jedinstveno poduzeće čija će unutarnja organizacija omogućiti da strateški dio skrbi za daljnji razvoj čitave skupine, a razvojem i upravljanjem nekretninama bavit će se dio za nekretnine, dok će se poslovno područje Trgovina Slovenije baviti operativnim aktivnostima u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, nastaju i dva samostalna poduzeća, Intersport ISI d.o.o i Modiana d.o.o., pa će u vlasništvu Mercatora u Sloveniji biti osam društava, piše Večernjak.

Prethodni članci:

arti-200912180667006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo