Koliko se uštedi u šopingu preko granice?

'Najmanje jednom mjesečno, kad dobijemo plaću, idemo u šoping u BiH.

19.3.2012.
8:08
VOYO logo

Ako ovih dana, kako se najavljuje, gorivo još više poskupi u Hrvatskoj, onda će znatno više ljudi iz hrvatskih graničnih područja ići u kupnju u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Prema istraživanju prošle je godine svaki šesti građanin išao po jeftinije namirnice u susjedne države.

''Najmanje jednom mjesečno, kad dobijemo plaću, idemo u šoping u Goricu. Razlog je što su cijene niže, a dobijemo povrat njihova PDV-a od 17 posto, pa nam se uz jeftinije gorivo isplati'', rekao je jedan bračni par iz susjednog Imotskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovci u Sovićima i Gorici, hercegovačkim mekama hrvatskih šopingaša, kažu da su prošlih dana zabilježili porast kupaca, posebice otkako se u Hrvatskoj povisio PDV dva posto.

Slično govore i trgovci na sjeveru BiH te na jugu u Neumu, gdje uglavnom dolaze hrvatski građani iz Dubrovnika i Metkovića. Osim osnovnih životnih namirnica, u susjednoj Bosni i Hercegovini puno je jeftinija odjeća i obuća, a najveća se razlika u cijeni osjeti pri kupnji cigareta, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski građani koji idu u susjednu državu u kupnju mogu uštedjeti i do 20 posto novca koji bi izdvojili za iste proizvode u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo