KRAŠEVA PROKURISTICA OKRENULA PLOČU, SAD SE BRANI: / 'Nisam rekla da se ne kupuje u drugim lancima'

Image
12.4.2017.
16:35
VOYO logo

Prokuristica Kraša Marica Vidaković razljutila je predstavnike nekih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj kada je pozvala kupce da kupuju u Konzumu kako bi se tvrtka čim prije izvukla iz krize. Danas, nakon brojnih kritika, izjavila je kako nije pozvala potrošače da prestanu kupovati u drugim lancima i da kupuju u Konzumu, već da je njezina poruka bila da potrošači s punim povjerenjem mogu nastaviti sa svojim navikama kupovanja, uključujući i Konzumova prodajna mjesta, jer su dobavljači nastavili isporučivati robu.

Na nedavni poziv prokuristice žestoko su reagirali trgovački lanci NTL i Ultra gros, koji su se zapitali trebaju li i oni prestati plaćati robu pa da pozove kupce i u njihove trgovine.

'Naglašavamo da sve obveze prema Krašu, državi i ostalim dobavljačima izvršavamo pravovremeno i u cijelosti. Trebamo li možda prestati plaćati kupljenu robu pa da pozovete kupce i u naše trgovine', priopćili su lanci koji tvrde da Vidaković pogoduje Konzumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demantira optužbe

Vidaković pak tvrdi da je njezina izjava izvučena iz konteksta.

'Ni u jednom trenutku nisam uputila poziv za prestanak kupnje u bilo kojem trgovačkom lancu. Interpretacija koja se spominje u danas upućenom otvorenom pismu posljedica je izvlačenja riječi iz cjelokupnog konteksta. Izjava o kupovanju u Konzumu dana je u sklopu konferencije za medije na kojoj se govorilo o dobro poznatim problemima koncerna Agrokor te nastojanjima svih, uključujući i Vlade RH, da se aktualna situacija normalizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moja je poruka, iza koje čvrsto stojim, da potrošači u ovom trenutku s punim povjerenjem mogu nastaviti sa svojim navikama kupovanja, uključujući i Konzumova prodajna mjesta, jer su dobavljači nastavili s isporukom robe.

Kraš, kao vodeći hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda, svoje poslovanje temelji na kvalitetnim odnosima sa svim dionicima, uključujući i trgovačke lance kao poslovne partnere, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Kraš se angažirao i odlučio dati svoj doprinos rješavanju aktualne situacije. Vjerujemo da će to učiniti i ostali dionici, svatko sa svog aspekta, kako bismo stvorili okruženje potrebno za daljnji razvoj hrvatskog gospodarstva', rekla je Vidaković za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobavljači dogovorili - najprije se podmiruju potraživanja onih dobavljača kojima je blokiran račun

Potvrdila je jučer kako su se dobavljači dogovorili da se najprije podmiruju potraživanja onih dobavljača kojima je blokiran račun.

'Danas smo se dogovorili da ćemo pustiti protok roba, da ćemo napuniti dućane i da ćemo pozvati isto tako sve zaposlenike da kupuju u Konzumu kako bismo što više omogućili sustavu da generira novi novac i da počne servisirati svoje dospjele obveze', rekla je tada Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo