Kosorica poručila da ne treba Biancu Matković

8.2.2010.
12:06
VOYO logo

Sredinom studenoga je na aktualnom satu dvije i pol minute nabrajala čime se to točno bavi kao ministrica bez portfelja. Dva i pol mjeseca kasnije, čini se, Bianca Matković ostala je bez glavnog uporišta opravdanja vlastite funkcije – koordinacije pregovora Hrvatske i Europske unije.

arti-200911190104006Matković, naime, u subotu nije pozvana na sastanak predsjednice Vlade Jadranke Kosor sa svim članovima Pregovaračke skupine za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, a prema informacijama Nove TV, već joj se tjednima ne dostavljaju informacije i materijali za posao za koji javno tvrdi da ga radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ona se, kako je sama kazala u Saboru, brine o koordinaciji i provedbi Nacionalnog programa za usklađivanje hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom Unije i ispunjavaju svih obveza potrebnih za zatvaranje poglavlja u pregovaračkom procesu.

Radi se o ženi koja je u mandatu premijera Ive Sanadera kao državna tajnica dominirala Ministarstvom vanjskih poslova. Sanader ju je u ožujku 2008. godine imenovao glavnom koordinatoricom za praćenje aktivnosti na ispunjavanju svih obveza u pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200908280091006Dolaskom Kosorice imenovana je ministricom bez portfelja, no zadnjih se mjeseci, u kojima se puno piše o čistkama u Vladi, ponajprije u pitanje dovodi njezin status. Iz Vlade bi mogla letjeti iz više razloga: što zbog fame da ne radi ništa, ali je u vlasti zato što je Sanader živio u stanu njezine majke po dolasku u Zagreb, što zbog osobnog animoziteta između nje i dominantn(ij)e Jadranke Kosor, koja ne želi odbaciti napise da se uskoro planira riješiti Biance Matković, ali i zato što se pojavila na famoznom sastanku prozvanom Sanaderovim pokušaju puča u stranci.

Prethodni članci:

arti-201001070308006 arti-201001070569006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo