KORDIĆEVO PREDAVANJE PREKINULI STUDENTI: / Dok je krvnik govorio kako mu je bilo teško u ratu i u Haagu, vikali su mu: 'Ti si ratni zločinac'

Image
Foto: Facebook

Predavanje osuđenog ratnog zločinca, koje su organizirali don Stojić i Studentski pastoral, prekinula je skupina studenata

3.4.2019.
10:20
Facebook
VOYO logo

Dario Kordić, osuđeni ratni zločinac, gostovao je u utorak navečer na predavanju u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Predavanje su organizirali don Damir Stojić i Studentski pastoral.

Image
DON STOJIĆ ORGANIZIRA PREDAVANJE ZA STUDENTE: /

Ratni zločinac Dario Kordić govorit će o 'trenucima najveće patnje'

Image
DON STOJIĆ ORGANIZIRA PREDAVANJE ZA STUDENTE: /

Ratni zločinac Dario Kordić govorit će o 'trenucima najveće patnje'

Darrio Kordić osuđen je na Haškom sudu zbog pokolja koji je predvodio u selu Ahmići u središnjoj Bosni. Pokolj je počinjen protiv muslimanskih vojnika i civila tijekom bošnjačko-hrvatskog sukoba. Radi se o najvećem pojedinačnom pokolju tijekom tog rata između Hrvata i Bošnjaka. Haški sud osudio ga je na 25 godina zatvora, a oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predavanju je ratni zločinac, odgovoran za smaknuće 116 Bošnjaka među kojima je bilo 33 žena i djece, govorio o svojoj patnji za vrijeme rata, u mučnim godinama uzništva te govorio kako je zatvoren samo zbog odmazde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag'

"Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolijevanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unatrag i razmislim o tome niko od nas nije trebao preživjeti te strahote. Jedini tko nas je spasio bio je sam Bog. Kada je došla vijest o Daytonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag. Proveo sam skoro devet godina u sobici, a u ruci jedino što sam imao je bila krunica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tijekom svog suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale", pričao je na sinoćnjem predavanju čovjek čija je namlađa žrtva imala tek nekoliko mjeseci.

Pred kraj njegova govora o vjeri i susretu s Bogom u dvoranu je ušla grupa studenata uz povike da je on ratni zločinac. Razvili su i transparent koji im je ubrzo oduzet, nakon čega su se razišli, prenosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo