Kome uopće pade na pamet da nas gnjavi s potpisima?

16.6.2010.
13:44
VOYO logo

Po isteku prvog tjedna prikupljanja potpisa za referendum o Zakonu o radu u kojem je prikupljeno (nevjerojatnih?) 70 posto autograma nužnih za utjerivanje demokracije u kosti hrvatskom establišmentu, razgovarali smo s čovjekom koji je samo par sati nakon Vladinog izglasavanja ZOR-a postavio pitanje "Kako protiv ovog ludila?" i ponudio odgovor:

"Skupiti 450.000 potpisa i Sabor natjerati na raspisivanje referenduma o prijedlogu izmjena ZOR-a", uz dodatak: "Imate li za to volje i građanske odvažnosti?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se dakako o osnivaču stranke koja u svojem nazivu nosi radnike - šefu Hrvatskih laburista Dragutinu Lesaru. Bivši sindikalist, današnji političar, koji mrzi da ga se svrstava među "borise kunstove", brani svoj prijedlog od argumenata vladajućih i zahtijeva građansku odvažnost.

Gojimo li referendumom nepomični javni sektor, dok privatni od toga nema nikakve koristi, kako riješiti problem beskrajnih kolektivnih ugovora, kako to da Lesarova bivša stranka misli različito od njega i, uostalom, je li mu udobno biti u opoziciji? Kako uopće misli doći u poziciju kad ga pozdravljaju "ukupno četiri SDP-ovca", a HNS i HDZ ga vole još i više?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu tjedna (četvrtak, podne, Danas.hr) saznajte što treba znati o razlozima zašto ne potpisati peticiju i postoje li oni uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo