tvrtka Cupis grupa / Kojundžić odgovorio na kritike: 'Nisam Beroša poznavao od prije. Nismo odgovorni za probleme'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tvrde da su surađivali s Ministarstvo zdravstva i prije nego je Beroš došao u Ministarstvo

15.4.2021.
21:35
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Platformu Cijepise.zdravlje.hr radila je tvrtka Cupis grupa čiji je vlasnik Vinko Kojundžić, koji posljednjih godina često posluje s Ministarstvom zdravstva.

Na komentare o tome kako je platforma napravljena u besplatnom programu, Kojundžić  je za Slobodnu Dalmaciju rekao kako cijena programiranja ne ovisi o cijeni alata već različitim čimbenicima poput broja radnih sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kada sam programirao svoj prvi web site 1995. godine nije bilo nikakvih alata i sve se radilo ručno linija koda po linija koda. Danas postoji WordPress koji je jedan od najpopularnijih alata za izradu web stranica i logično je da smo ga koristili. Bazirati cijenu nekog programskog proizvoda na cijeni alata s kojim se programira je besmisleno. Naime danas su alati za programiranje uglavnom besplatni. Primjer vam je Microsoft Visual Studio Community koji je isto besplatan, za programiranje u Microsoft tehnologiji. Cijena programskog rješenja se bazira na broju sati koji se utroši na programiranje, testiranje i podršku, a ne na cijeni alata'', rekao je Kojundžić. 

Komentirao je kako od problema koji pune medijske stupce, želi isključiti sebe, ali najviše svoju tvrtku za koju kaže da nije radila na spornim dijelovima platforme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da budem konkretniji, problemi koji su se navodili u medijima kao što je: slanje dvostrukih mailova s potvrdom prijave, pozivanje na cijepljenje djece a ne i roditelja, te završavanje mailova u Google promociju i sl. nije bilo u našoj domeni niti smo mi to radili. Smatramo da dio koji smo mi radili je dobro odrađen i s tim dijelovima platforme nije bilo problema'', rekao je Kojundžić na odrađeno. 

Image
ministarstvo skriva odgovor /

Otkriveno tko je dobio posao izrade platforme Cijepise - milijuni čovjeku koji je fotografirao Beroša

Image
ministarstvo skriva odgovor /

Otkriveno tko je dobio posao izrade platforme Cijepise - milijuni čovjeku koji je fotografirao Beroša

''Mi radimo u području informatizacije zdravstva kontinuirano već više od 15 godina. Vili Beroš je tek nedavno u Ministarstvu zdravstva i uopće ga nisam poznavao prije'', izjavio je Kojundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da su surađivali s Ministarstvo zdravstva i prije nego je Beroš došao u Ministarstvo tako da tu nema nikakve poveznice i dodaje kako vjeruje da je ovo smišljena i dobro plaćena hajka određenih krugova kojima smeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo