Kerum Šundovu: Nismo valjda mi sad krivi za to?

Ako vozilo Hitne pomoći zbog leda nije moglo prići ulazu zgrade, trebalo je zvati GSS.

8.2.2012.
19:29
VOYO logo

Na konferenciji za medije dogradonačelnik Splita Jure Šundov u svoje i gradonačelnikovo ime, te u ime Gradske uprave izrazio je sućut kineskoj obitelji koja je u srijedu u stanu u Radunici ostala bez najmlađeg člana zbog trovanja ugljičnim monoksidom.

Kazao je da ne bježi od odgovornosti ako kola Hitne pomoći zbog leda na cesti nisu mogla doći do ulaza u zgradu, te da se u tom slučaju trebalo zvati Gorsku službu spašavanja. "Očito je da po našem planu prioriteta ta ulica nije došla na red za čišćenje. Zbog toga me je zvao gradonačelnik, koji je na poslovnom putu u Zagrebu, i pitao me je: 'A Jure jesmo mi krivi sad za gušenje tog djeteta?'. Rekao sam mu da nismo", kazao je Šundov za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije tako udobno sjediti na ovoj stolici'

Odgovarajući na novinarska pitanja kazao je da je prikupljanje potpisa za smjenu gradonačelnika legitimno i da se toga ne boje, niti bježe, niti mole Splićane da to ne rade.

"Ako Splićani izaberu, mi ćemo otići. Ne želimo ostati ovdje po svaku cijenu. Nije tako udobno sjediti na ovoj stolici kako vi mislite", tvrdi splitski dogradonačelnik, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čišćenju splitskih ulica od snijega i leda Jure Šundov kaže da je zadužena sva građevinska efektiva koja će i dalje ostati na cestama, a ako bude trebalo da će se uvoditi i nova. Nastavlja da je dobar dio građana shvatio svoju ulogu, te da su se samoorganizirali i mobilizirali da rade ono što im je propisano Pravlikom o komunalnom redu Grada Splita.

"Stožer ne osuđuje građane jer smo svjesni da su u istoj situaciji kao i mi. Nisu imali lopate i druge alate, adekvatnu obuću i odjeću, kao ni potrebne vještine za kretanje. Pozivam ih da silnu energiju koju su pokazali u pronalaženju krivca usmjere u solidarnost i pomaganje jedni drugima, u cilju da grad profunkcionira i da se pripremimo za petak za kada se najavljuje novi snijeg, i da snijeg čistimo uz kuhano vino, gitare i dobro raspoloženje", rekao je Šundov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo