važno je znati / Karta za tramvaj - 4, 7, 10 ili 15 kuna: Donosimo vodič kroz zbrku u ZET-u

Opet promjene u ZET-u, jedna dobra, a ostale i ne baš

20.6.2018.
22:39
VOYO logo

Ako vam je gorivo preskupo - barem u Zagrebu uvijek možete tramvajem. A to će vas koštati - 4, 7, 10 ili 15 kuna. Ovisno o tome koliko se vozite, ovisno o tome gdje kupujete kartu. Jer - od 1. srpnja kod vozača će se moći kupiti samo karta od 15 kuna, ali ista ta karta na kiosku će koštati 10 kuna. 

Opet promjene u ZET-u, jedna dobra, a ostale i ne baš. Najprodavanije karte, one  polusatne za 4 kune, kojij je od lanjskog uvođenja uoči izbora kupljeno gotovo 25 milijuna, ostaju u prodaji, ali više se neće moći kupiti kod vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanima na raspolaganju nikad više karata.

Od početka srpnja ZET uvodi potpuno novu vrstu karata za vožnju autobusima i tramvajima. Koštat će 7 kuna i s njom ćete se moći voziti sat vremena./
Ako imate papiranatu kartu ona vrijedi u samo jednom smjeru, ali vrijednostna pretplatna u svim tarifinim zonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju odabrati kupnju karte za sedam kuna, jer će u protivnom automatski kupiti onu skuplju  po cijeni od 10 kuna.

Ima tu još puno zamki i zavrzlama, ali najviše zbunjuje standardna karta za vožnju od sat i pol koja će na kiosku koštati 10 kuna, a kod vozača 15. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proteklo razdobolje je porasla prodaja karata sto usporava prometni proces i cilj je ubrzati ga i osigurati kvalitetu pružanja prijevoza", kaže Domagoj Zeba iz ZET-a.

Dakle, tvrde da su se za ovo odlučili da rasterete vozače i olakšaju im posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vožnja uspinjačom bit će skuplja.

Tri karte 12 kuna. Ali cjenovnik s mijenja. Umjesto dosadasnjih 4, karta će koštati 5 kuna i moći će se kupiti isključivo ovdje.

Raste cijena i  takozvane hitne vožnje uspinjačom, s 20 na 25 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZET grca u dugovima. U prošloj godini udvostručio im se dug na čak 265 milijuna kuna.  Prihodi od karata i pokaza su drastično pali pa novim mjerema žele izaći iz dubioze.  Punjenje blagjane kreće od 1. srpnja.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo