zbog pijanog vozača / Karlovačkoj studentici dosuđeno 400 tisuće kuna odštete: zbog prometne nesreće danas živi s teškim posljedicama

Image
Foto: Vijesti.hr

Tragedija se dogodila u travnju 2008. godine na raskrižju Ulice Luščić s Matoševom i Ulicom B. Šuleka. Ona je bila biciklistkinja, a udario ju je vozač automobila na tamošnjem pješačkom prijelazu

25.10.2017.
14:53
Vijesti.hr
VOYO logo

Osiguravajuće društvo morat će Karlovčanki stradaloj u prometnoj nesreći isplatiti 331.120 kuna odštete, kao i kamate na tu svotu od 2009. godine, odlučio je tako Općinski sud u Karlovcu, iako joj je osiguravajuće društvo odmah nakon nesreće već isplatilo iznos od 75.000 kuna, piše KAportal.

Tragedija koja će joj promijeniti život dogodila se još u travnju 2008. godine na raskrižju Ulice Luščić s Matoševom i Ulicom B. Šuleka. Ona je bila biciklistkinja, a udario ju je vozač automobila na tamošnjem pješačkom prijelazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to oko 18 sati, vozač je upravljao Ulicom Luščić u smjeru Ulice Miroslava Krleže, bio je alkoholiziran i propustio je voziti s osobitim oprezom i prilagoditi brzinu kretanja, uslijed čega nije uspio pravovremeno zaustaviti vozilo u trenutku kada je kolnik navedene ulice vozeći bicikl pored pješačkog prijelaza prelazila tužiteljica.

Tada je prednjom stranom automobila udario u desnu bočnu stranu bicikla, uslijed čega je ona odbačena na prednju stranu osobnog automobila, gdje je tijelom udarila u desni dio prednjeg vjetrobranskog stakla nakon čega je pala na kolnik, pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede u vidu moždane kome i prijeloma desne potkoljenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se ne sjeća nikakvih događaja, i to dva sata prije nesreće i same nesreće. U nesreći joj je ozlijeđen vid, dioptrija je prije nesreće bila savršena, a sada joj je vid oštećen, a dioptrija -2,25 na oba oka. Prvi događaj kojega se sjeća nakon nesreće je premještaj s intenzivne jedinice na traumatologiju i to 23. dan nakon nesreće. Posljedice nesreće su glavobolje i otežana koncentracija.

Ona je studentica, a ispite polaže otežano i usporeno. Otežan joj je govor, tresu joj se ruke, otežano joj je hodanje i dosta je depresivna. Nakon izlaska iz bolnice nije znala hodati, nosila je gips na desnoj nozi i bila joj je potrebna tuđa pomoć i njega stalno, a pružali su joj je ukućani, patronažna sestra te fizijatrica po dva puta tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeneći stupanj trajnog oštećenja zdravlja tužiteljice, sva utvrđena ograničenja koja će u budućem životu trpjeti zbog trajne povrede zdravlja, njezinu dob, posebno činjenicu da trajno smanjenje životnih aktivnosti iznosi 70 posto, sud smatra primjerenim dosuditi joj pravičnu novčanu naknadu zbog povrede prava osobnosti u iznosu", zaključio je sud te tuženom osiguranju naložio da tužiteljici isplati i 50.000 kuna troškova postupka, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo