NIJE BILO UZALUD / Karamarko: 'Žrtva 12 redarstvenika učvrstila namjeru za ostvarenje samostalne Hrvatske'

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Podsjetio je da su tada slabo naoružani mladići pošli pružiti otpor puno bolje opremljenim pobunjenicima

2.5.2016.
16:00
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u ponedjeljak da žrtva dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu nije bila uzaludna nego je učvrstila namjeru za ostvarenje samostalne i suverene Hrvatske.

"Žrtve tih mladića nisu bile besmislene. One su nam bile upozorenje što nas čeka ako ostanemo u zajedničkoj državi.  One su nas učvrstile u namjeri da se izborimo za samostalnu i suverenu RH", napisao je Karamarko na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da je pogibija dvanaest hrvatskih redarstvenika na današnji dan, 2. svibnja 1991., u Borovu Selu događaj koji u sebi opisuje cijelu istinu o borbi za samostalnu i suverenu Hrvatsku.

Podsjetio je da su tada slabo naoružani mladići pošli pružiti otpor puno bolje opremljenim pobunjenicima koji su imali pojačanje uvježbanih terorista iz Srbije i pomoć JNA  koja je svoje cijevi okrenula protiv hrvatskog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zastanimo na trenutak i sjetimo se s dubokim poštovanjem ugaslih mladih života koji su pali da bi Hrvatska živjela", napisao je Karamarko.

Komemorativnim skupom i ponovim apelom za kažnjavanjem počinitelja zločina te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća državnih i drugih izaslanstava u Borovu je obilježena 25. godišnjica ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi napali iz zasjede i ubili 2. svibnja 1991. u tome mjestu nedaleko od Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo