Kako izabrati bicikl i poslije ne požaliti?

Proljeće je iza ugla, a cijene benzina i skupog javnog prijevoza samo su dodatni razlog da se prebacite na vožnju biciklom. O pozitivnom efektu na zdravlje ne treba niti govoriti.

9.3.2012.
16:38
VOYO logo

Biciklistička sezona neslužbeno je već počela, a to su nedavno iskoristili i policajci naplaćujući kazne biciklistima u Novom Zagrebu. No, unatoč volji policajaca da dnevne norme popuni na račun zdrave i ekonomične odluke pojedinaca, vožnja biciklom još uvijek se daleko više isplati od putovanja na posao automobilom ili javnim prijevozom.

Ukoliko ste se i vi odlučili da ćete ove godine štedjeti i iživjeti zdravije vozeći se od kuće do posla ili fakulteta biciklom donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam zasigurno pomoći prilikom kupnje bicikla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je na početku važno ustanoviti kakav vam je bicikl potreban i koliko novaca možete izdvojiti za kupovinu bicikla, a kada ste to učinili vrijeme je da krenete u obilazak trgovina.

Cijene bicikala variraju od trgovine do trgovine te se kreću od par stotina do nekoliko desetaka tisuća kuna, zbog čega ih je dobro obići što više. Osim cijene vrlo je bitno pronaći i model koji će vam odgovarati kako bi vam vožnja biciklom bila što ugodnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitajte i skitajte!

Svakako u trgovinama pitajte možete li isprobati željeni model kako biste osjetili odgovora vam ili ne. Ukoliko vam prodavači ne žele dopustiti 'test vožnju' zaputite se u neku drugu trgovinu gdje ćete slobodno moći napraviti krug i tako lakše donijeti odluku.

Prilikom kupovine ne zaboravite se raspitati o dodatnim pogodnostima poput besplatnog servisa, početnog uštimavanja i drugog niza pogodnosti. Nije na odmet i pokušati se cjenkati malo pa u cijenu bicikla 'ugurati' pumpu, bočicu ili neku drugu dodatnu opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vas 'plavci' ne bi previše gnjavili tijekom uživanja u vožnji potrudite se da nabavite kacigu, svjetla za noćnu vožnju i zvonce ili trubu kako biste mogli upozoriti pješake da vam se pomaknu s ionako drastično malog broja biciklističkih staza po gradovima.

Dobar lokot ili 'šifra' za bicikl itekako je bitna. Krađe su vrlo česte u današnje vrijeme zbog čega ne treba štedjeti na dobroj zaštiti. Nažalost, kako napreduju tehnologije zaštita od krađi, tako i lopovi postaju sve vještiji, pa ja dobro pripaziti gdje ostavljate bicikl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo