Josipovic otkrio sto misli o Franji Tudmanu

Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic izjavio je novinarima u srijedu u povodu 15.

10.12.2014.
19:50
VOYO logo

Josipovic je to izjavio novinarima na obiljezavanju Europskog dana odvjetnika u Hrvatskoj odvjetnickoj komori, gdje su ga novinari pitali kako to da u povodu 15. godisnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika nije polozio vijenac na njegov grob.

Odgovorio je da ima neki obicaj kojom prigodom se na grob prvoga predsjednika polaze vijenac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je i drugih zasluga

"To su u pravilu drzavni blagdani - znate da sam puno puta bio, ili neki posebni dogadaji. Na dan smrti ja smatram da je to uglavnom i obiteljska stvar, ali, naravno, i mi svi drugi se sjecamo predsjednika", rekao je Josipovic.

Za Josipovica je pozitivna strana Franje Tudmana osnutak drzave i obrana domovine u Domovinskom ratu. Ocijenio je kako su to neprijeporno veliki uspjesi i zasluge predsjednika Tudmana. Bilo je i drugih zasluga ali te dominiraju, smatra Josipovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretvorba i privatizacija

Kad je rijec o onome sto nije bilo dobro, Josipovic je rekao da tu u prvome redu misli na pretvorbu i privatizaciju koje su provedene cesto na nezakonit i nemoralan nacin. Dodao je kako ne misli da se Tudman time okoristio, ali je, kaze, sasvim sigurno bio jedan od onih koji su to omogucili.

Josipovic drzi da je isto tako, posebice tijekom rata, trebalo dati vise pozornosti ljudskim pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo