Josipović o EU: Sada je kasno plakati

19.12.2011.
22:55
VOYO logo

Josipović je u emisiji potvrdio da će se referendum o ulasku u EU održati 22. siječnja, te kazao kako očekuje od hrvatske diplomacije da se odmah nakon referenduma "rastrči" po Europi i lobira za što bržu ratifikaciju ugovora o hrvatskom pristupanju Uniji.

Ipak, predsjednik se složio da javnost nije bila dovoljno informirana o EU tijekom pregovaračkog procesa, ali je kazao kako je sada kasno plakati, nego treba sve snage usmjeriti na dovršetak pristupnog procesa. Kazao je i kako se u mjesec dana do referenduma može naći puno informacija za svakoga tko ima interes, ali je istaknuo kako ipak ljude ne treba obmanjivati da će članstvo u EU riješiti sve probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba ljude obmanjivati da će članstvo u EU riješiti sve probleme. Članstvo je naša velika prilika, a hoćemo li je dobro iskoristiti ili ćemo biti manje uspješni, to ovisi o nama", kazao je Josipović, a prenosi HRT.

Također, Josipović je ocijenio i da su izbori prošli u vrlo demokratskom tonu, te da kampanja nije bila ni približno prljava kako se očekivalo, što je, rekao je, korak naprijed u demokraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo