FINACIRANJE KAMPANJE / Josipović najbogatiji, Sinčić najsiromašniji, a Kolinda ima najveću plaću

Ivo Josipović je najbogatiji, Ivan Sinčić najsiromašniji predsjednički kandidat, a HDZ-ova kandidatkinja ima najveću plaću. Kad se zbroje nekretnine i ušteđevina - Josipović je težak oko devet milijuna kuna, Kolinda Grabar Kitarović tri, a Milan Kujundžić milijun kuna. Koliko će od toga potrošiti u kampanji?

11.12.2014.
19:04
VOYO logo

KolindaGrabarKitarović živi u stanu od 105 kvadrata za koji vraća kredit od milijun i pol kuna, u samom središtu Zagreba. Vozi staru Hondu Civic, ali ima i Chrysler vrijedan 75 000 kuna.

Urbana vila u podsljemenskoj zoni dom je doktoru MilanuKujundžiću. Ima 120 kvadrata i također je kupljena na kredit za 770.000 kuna. Vozi Audi a4 koji vrijedi 150.000.

Aktualni predsjednik živi u jednom od četiri stana koje posjeduje, u Palmotićevoj ulici u centru Zagreba. Stan od 209 kvadrata vrijedi 2,5 milijuna. Nema auto, ali je zato prijavio Yamaha pijanino od 15.000 kuna. Njegova imovinska kartica od 2008. do danas nije se puno promijenila.

"Ništa značajno, samo nemam auto jer ne mogu više voziti", rekao je Josipović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni predsjednik ima najveću štednju - oko 2 milijuna kuna, Grabar Kitarović nešto preko milijuna, Kujundžić 150.000.

Što se pak plaće tiče, Josipović zarađuje nešto 25.000 kuna mjesečno, Kujundžić 20.000, a za Kolindu ne želi otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je sama inicirala objavu imovinskih kartica, taj podatak nije navela, no kaže, nagađanja o 20.000 eura nisu točna.  "Puno manje od toga. Molim vas nemojte prenositi te spekulacije. Plaću vam ne mogu navesti jer je u NATO-u pravilo da se plaće ne govore", izjavila je Grabar Kitarović. 

Imovinska kartica IvanaViliboraSinčića još se čeka, no sigurno je da je on najsiromašniji predsjednički kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam jedno poljoprivredno zemljište, sve skupa 2000, 3000 kuna vrijedi", rekao je Sinčić. 

Grabar-Kitarović objavila je da će u izbornu kampanju uložiti 200 tisuća kuna vlastitog novca,  Josipović i Kujundžić po 50.000 kuna vlastitog novca, a Sinčić kaže da će uložiti oko četiri tisuće kuna vlastitog novca i 50.000 iz donacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko će potrošiti ukupno, kandidati moraju objaviti na kraju, no već sada GONG je od DIP-a tražio da kontrolira HDZ-ove donatorske večere. Samo na prvoj HDZ-ova kandidatkinja skupila je više od 2 milijuna kuna.

"Jesu prvi puta u Hrvatskoj, ali u zakonu piše da oni to mogu organizirati. Sve će biti iskontrolirano i vidjet ćemo ako bude nepravilnosti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Josipović je najbogatiji kandidat - njegove nekretnine i štednja vrijede devet milijuna kuna, HDZ-ova kandidakinja je teška tri, a Milan Kujundžić milijun, iako neke podatke, o vrijednosti apartmana u Novalji i kuće u Ivanbegovini nije naveo.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo