Josipović i Tadić na brodu izgladili probleme

Do radnog susreta dvojice predsjednika došlo je na obostranu inicijativu, bez posrednika ili pritisaka, posebice Bruxellesa.

24.3.2010.
15:36
VOYO logo

Zrakoplov srbijanskog predsjednika Borisa Tadića sletio je u 10.10 sati na krčki aerodrom, na kojem ga je dočekao hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Na rivi u Omišlju predsjednici su se ukrcali na brod Hrvatske ratne mornarice Čista Velika, te krenuli prema Opatiji, gdje ih je dočekao gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći dio razgovora predsjednici su obavili tijekom plovidbe, koja je trajala 1,45 sati, a nakon pristajanja desetak minuta proveli su u šetnji opatijskim parkom Angiolina.

Potom je uslijedio ručak u restoranu Bevanda, na kojem su i dužnosnici srbijanske i hrvatske vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici dviju država razgovaraju o pitanjima koja su proistekla iz raspada bivše Jugoslavije i ratova koji su potom uslijedili – sudbini nestalih, izbjeglicama, granici i nacionalnim manjinama. Očekuje se da će razgovarati i o prekograničnom kriminalu te o suradnji u regiji.

Josipović i Tadić iznenada su dogovorili izravni, bilateralni susret, nakon što su tjednima propadali svi dogovori oko sastanaka novoizabranog hrvatskog predsjednika i predsjednika Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret nije najavljen, pa stoga predstavlja i iznenađenje jer se smatralo da bi se Josipović i Tadić mogli upoznati tek sljedeće subote u Bruxellesu, gdje se, na marginama Europskog samita, pozivaju i lideri Zapadnog Balkana.

Prethodni članak:

arti-201003240074006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike