Josipović: Čobanković radi diverziju i priča neistine

'Ministar Čobanković ovakvim obmanjivanjem javnosti želi prebaciti odgovornost za do tada neuspjele pregovore i nemire sa sebe na Ured predsjednika', poručio je Pantovčak ministru poljoprivrede.

8.3.2010.
12:15
VOYO logo

Ivo Josipović reagirao je na komentar ministra poljoprivrede Petra Čobankovića predsjednikova sastanka s udrugama seljaka usred demonstracija. Pri tome je ministar "prihvatio" kao vjerojatnu opciju da je predsjednik proširio glasinu da će premijerka Jadranka Kosor obići seljake na barikadama, što se nije dogodilo, a onda je i dodatno podjarilo seljake na ulicama.

"Riječ je o potpunoj neistini. Predsjednik Republike Ivo Josipović je u sinoćnjim konzultacijama s premijerkom Kosor jedino tražio mogućnost da se pregovori s udrugama seljaka nastave na razini koju odredi Vlada, što je predsjednica Vlade i prihvatila. Sve to, vidljivo je iz priopćenja koje je Ured uputio medijima. Ministar Čobanković ovakvim obmanjivanjem javnosti želi prebaciti odgovornost za do tada neuspjele pregovore i nemire sa sebe na Ured predsjednika", "dijagnosticirao" je Ured predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku s Josipovićem u subotu su, na njihov zahtjev, nazočili predstavnici relevantnih udruga poljoprivrednika organiziranih po županijama, dodaje predsjednik Republike i tvrdi da je na tom sastanku zagovarao mirno rješenje problema i nastavak pregovora s Vladom te reformu poljoprivrednog sektora sukladno europskim načelima.

"Deplasirana su nagađanja ministra Čobankovića o tome tko bi trebao biti na sastanku u Uredu predsjednika. Umjesto toga, ministar bi se trebao baviti suštinom zaista ozbiljnog problema. Predstavnicima udruga poljoprivrednika su vrata Ureda predsjednika uvijek otvorena", ukorio je ministra Ivo Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003080016006 arti-201003070048006 arti-201003080001006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo