JOŠ DANAS PREDAJA PRIJAVNICA: / Objavljeno u kojim je srednjim školama najveća navala

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Davor Višnjić
10.7.2015.
13:00
Pixsell/Ilustracija, Davor Višnjić
VOYO logo

Najveći broj prijava kandidata za upis zabilježile su opće gimnazija, gdje je bilo 59.105 prijava. Na drugom mjestu je interes za programe u sektoru Ekonomija, trgovina i poslovna administracija s 29.405 prijava, zatim sektora Turizam i ugostiteljstvo s 20.956 prijava.

Potom slijedi sektor Elektrotehnika i računarstvo (20.428) pa sektor Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija (17.315), kao i obrazovni program Zdravstvo i socijalna skrb (15.110).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna ljestvica bit će objavljena 11. srpnja

Mogućnost odabira obrazovnih programa u ljetom roku zaključana je u podne 8. srpnja, a do tada se prijavilo 43.405 kandidata, od čega 41.741 redovnih učenika 8. razreda. Ukupan broj odabranih programa je 207.983.

Učenici koji su se prijavili u obrazovane programe srednjih škola mogu na mrežnim stranicama NISpuSŠ-a pratiti ogledne ljestvice poretka, a konačna ljestvica poretka bit će objavljena sutra, 11. srpnja u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još danas predaja prijavnica

Nakon što je zaključan odabir obrazovnih programa započeo je ispis prijavnica i njihova predaja u sustav, koja traje još danas do 15 sati. Za osmaše iz hrvatskog obrazovnog sustava prijavnice ispisuje njihov razrednik u osnovnoj škole, zatim prijavnicu potpisuju učenik i roditelj i predaju je razredniku, najkasnije do 10. srpnja u 15 sati.

Razrednik će prijavnice označiti u sustavu, a u NISpuSŠ-u upozoravaju učenike da će se samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći na konačnim ljestvicama poretka. Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ta prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova, napominju u NISpuSŠ-u.

Nakon zaključenja predaje prijavnica danas će se s ljestvice poretka pojedinih programa brisati kandidati koji nisu zadovoljili potrebne preduvjete za upis ili dostavili prijavnice, kako bi se 11. srpnja objavile konačne ljestvice poretka u obrazovnim programima srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo