JANDROKOVIĆ OPLEO PO RADELJIĆU: / 'Sad je jasno da sukob nije inicirala ni Vlada ni HDZ, to je bila jedna osmišljena politika'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gordan Jandroković iznio je svoju verziju zaduženja koja je kao predsjedničin savjetnik imao Mate Radeljić

24.12.2018.
11:17
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković oštro je u ponedjeljak kritizirao potez smijenjenog savjetnika predsjednice republike Mate Radeljića ustvrdivši kako je neprimjereno da takvu njezinu odluku uopće dovodi u pitanje, ali i dodavši kako je iz medijskih napisa vidljivo da je Radeljić bio taj koji je poticao sukob između premijera, vlade i predsjednice republike.

"Neprimjereno je i neobično da jedan od savjetnika predsjednice dovodi u pitanje njenu odluku da ga razriješi. Ponašao se kao dužnosnik s izbornim legitimitetom, a imenovala ga je predsjednica. Njezino je pravo imenovati i razriješiti", rekao je Jandroković za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je neviđen fenomen"

Dodao je i kako je dosad neviđen fenomen da se pozicija predsjednice uvjetuje ostankom jednog savjetnika. To, ističe Jandroković, ide kroz određene medije koji su i do sada bili glavni zagovaratelji distanciranja predsjednice od vlade pa i HDZ-a.

"Iz svih medijskih napisa vidljivo je je da je navedeni savjetnik bio taj koji je poticao sukob između predsjednika vlade, vlade i predsjednice države. Sada postaje potpuno jasno da sukob nije inicirala vlada niti HDZ, nego da je to bila jedna osmišljena politika koja je željela izazvati stalne sukobe i napetosti između predsjednice i vlade, odnosno premijera", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši savjetnik predsjednice republike Mate Radeljić, nakon što je smijenjen s te dužnosti, obratio se priopćenjem za javnost u kojem je među ostalim naveo kako mu je agent SOA-e prijetio zaletavanjem automobilom u njega bude li radio protiv predsjednice nakon što iz njezinog Ureda ode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo