HSS S MANDARINAMA NA IZBORE / Jambo: Nema toga kojem ja nisam sredio doktora

Hrvatska seljačka stranka (HSS) predala je danas Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima 2011. godine.

13.11.2011.
14:30
VOYO logo

Prvi na listi ujedno je i nositelj liste, rekao je Friščić novinarima. U 1. izbornoj jedinici to je Darko Vuletić, u 2. Josip Friščić, u 3. Zvonimir Sabati, u 4. Mato Barukčić, u 5. Davor Vlaović, u 6. Marijana Petir, u 7. Božidar Pankretić, u 8. Ivo Zrilić, u 9. Zoran Smolić, u 10. Stipo Gabrić i u 12. kao kandidat rusinske nacionalne manjine Mijo Šajtoš.

Koalicijski partneri HSS-a u 1., 7., 8. i 10. izbornoj jedinici su Zelena stranka i Stranka penzionera.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić na novinarsko je pitanje kakav rezultat očekuju na izborima odgovorio da HSS nakon što je četiri godine odgovorno obnašao sve dužnosti koje je preuzeo "očekuje od biračkog tijela da potvrdi svoju snagu i mandate".

Na tvrdnju novinara kako HSS trenutačno najbolje ne stoji po anketama te hoće li možda mijenjati izbornu strategiju i ima li neke ideje kako će pridobiti birače, Friščić je odgovorio da imaju i svoje ankete koje su nešto drugačije, te da HSS sa snagom svojih 52.000 članova u predizbornoj kampanji vjeruje da će znati podnijeti račun za ono što su činili i potvrditi da su se odgovorno ponašali te da iza njih stoje rezultati.

Što se tiče predizborne koalicije, Friščić je rekao da je HSS donio svoje liste i uklonio sva nagađanja o tome, a što se tiče poslijeizborne suradnje, rekao je da je njihov program i prije četiri godine bio temelj za suradnju i ostaje to i dalje. "Za sve one točke gdje nađemo dodirnost spremni smo surađivati, ali zasigurno je jasan i naš stav za ono gdje se programski s nekim ne slažemo da tu suradnje samo radi glasova i mandata ne može biti", rekao je.

Friščić je kazao da najbolji rezultat očekuju u 2. izbornoj jedinici, gdje HSS ima 12.000 članova i gdje je uvijek polučivao najbolje rezultate, u 10. izbornoj jedinici gdje je nositelj liste Stipo Gabrić, te u 7. i 6. izbornoj jedinici gdje su nositelji Božidar Pankretić i Marijana Petir, kao i u 3. gdje je nositelj liste Zvonimir Sabati.

Novinare je zanimalo kako to da su baš u nedjelju došli predati liste, kad su protivnici rada nedjeljom, na što je Friščić odgovorio kako nakon što predaju liste idu svi skupa na misu. "Prema tome danas ne radimo, ovo predamo i lijepo idemo k misi. To je u skladu i s našim sloganom", rekao je.

Stipo Gabrić Jambo je odgovarajući na novinarska pitanja kazao kako je svojim lobiranjima u ministarstvima uspio za 10. izbornu jedinicu u protekle četiri godine dobiti milijardu kuna. Također je kazao kako je pomogao brojnim ljudima iz toga kraja. "Ne postoji ni jedan čovjek u 10. izbornoj jedinici koji je bio bolestan da mu nisam dao auto ili sredio u doktora Gabrića, rođaka mog oftalmologa ili doktora Bušića na Svetom Duhu ili nekog drugog doktora, jer na žalost mi smo socijalna država, ali ne daj Bože da vas zaboli ako nemate vezu ne možete otići do doktora, možete umrijeti doma", rekao je Gabrić Jambo koji je u Sabor danas donio kašete s neretvanskim mandarinama i suhim smokvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo