'Izgubljeni pravaši na pogrešnoj adresi'

Pedesetak pristaša Autohtone – Hrvatske stranke prava (?!

20.10.2010.
13:05
VOYO logo

Autohtona – Hrvatska stranka prava u utorak je organizirala prosvjedni skup ispred središta Kulturnog vijeća Prosvjeta, na kojem su spalili dva primjerka zadnjeg broja tjednika Novosti, na čijoj naslovnici se nalazi naslov "Pokazna vježba u Gajevoj", uz dodatak "Obadva, obadva su pala!"

Predsjednik A-HSP Dražen Keleminec rekao je da tjednik Novosti svojim napisima vrijeđa Domovinski rat, Oluju, branitelje i Hrvatsku. Naveo je da je urednica tog lista Andrea Radak, navodno, izjavila da su vrijeđali i da će to činiti opet, jer im je sloboda važnija od svetinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni tvrde da je to sloboda govora, a mi tvrdimo da je to riječ mržnje", rekao je Keleminec.

'Srbi imaju veća prava od Hrvata'

Među ostalim, šef A-HSP-a je rekao da danas Srbi u Hrvatskoj, zbog Sanaderove koalicije s Pupovcem, imaju veća prava od samih Hrvata, navodeći pritom da je Srbima, među ostalim, omogućeno pravo povrata stanova na temelju stanarskog prava koje su izgubili, "jer su napustili Hrvatsku i borili se protiv nje i njezinih građana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon govora i sam Keleminec zapalio je jedan primjerak tjednika Novosti.

Nakon prosvjednog skupa, prosvjednici su na Trgu bana Jelačića potpisali peticiju za ukidanje Novosti , koju je organizirala braniteljska udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpsko narodno vijeće na desničarski skup reagiralo je tekstom pod naslovom "Pokazni ustašluk u Berislavićevoj". Upozorili su da je na skupu bilo zabranjenih zastava s prvim bijelim poljem i nije im jasno zbog čega su 'prosvjedovali' pred Prosvjetom, a ne pred SNV-om ili ispred redakcije tjednika. U nadnaslovu teksta koji potpisuje Nenad Jovanović stoga se zaključuje kako su ovi prosvjednici zapravo predstavljali "izgubljene pravaše na pogrešnoj adresi".

Prethodni članci:

arti-201010070027006 arti-201010060355006 arti-201010070196006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo