POGRIJEŠILI SU / U Italiji se povlači jedno pakiranje Coca-Cole zbog mogućeg ozbiljnog rizika za zdravlje: 'Tog proizvoda nema u Hrvatskoj'

Image
Foto: Profimedia

Riječ je o 'Coca-Cola original taste' staklenom pakiranju od jedne litre na talijanskom tržištu koje na sebi sadrži pogrešnu deklaraciju. Piše kako proizvod nema šećera, premda ga sadrži

24.8.2022.
10:45
Profimedia
VOYO logo

Povlači se 'Coca-Cola original taste' u pakiranju od jedne litre zbog mogućeg ozbiljnog rizika za zdravlje potrošača, izvijestio je u srijedu europski sustav za brzo uzbunjivanje u prometu hranom i pićem.

Danica doznaje kako je riječ o pogrešnoj deklaraciji. Naime, piše kako proizvod nema šećera, premda ga sadrži. Rizik je ozbiljan te je zatraženo da se hitno povuče iz dućana i od potrošača. Zemlja prijave je Italija, gdje se i puni sporna Coca-Cola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se prvo navelo da je distribuirana i na tržišta Hrvatske i Slovenije, iz tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska doznajemo da takvog pakiranja nema u Hrvatskoj.

"Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. svjesna je problema s označavanjem Coca-Cole 1 L u staklenom pakiranju na talijanskom tržištu. Ističemo da nemamo taj proizvod u našoj ponudi; spomenuti proizvod ne proizvodimo, ne uvozimo i ne distribuiramo na hrvatsko tržište", priopćili su iz tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo