priopćilo ministarstvo / Iz grčkog zatvora pušteno još 16 Boysa: Sad ih je ukupno 91 na slobodi

Image
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Pripadnici Bad Blue Boysa bili su u 14 zatvora diljem Grčke od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a. MVEP navodi da će vlada putem Veleposlanstva RH u Ateni i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima

20.12.2023.
9:30
Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL
VOYO logo

Iz grčkih zatvora pušteno je na slobodu još 16 navijača Dinama, čime je ukupno oslobođeno 91 hrvatskih državljana, priopćilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).  

"Sukladno informacijama koje je zaprimilo Veleposlanstvo RH u Ateni, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu", priopćio je MVEP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Bad Blue Boysa (BBB) bili su u 14 zatvora diljem Grčke od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba.

Kao i ostalima do sada i ovoj skupini ponuđena je te je i iskorištena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a putni list izdan je za jednu osobu, dodaje MVEP. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju ministarstvo navodi da je ponuđena također i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača.

Početkom prosinca svi zatvoreni BBB-ovci bili su ispitani na sudu, a prema grčkim medijima bilo je podneseno ukupno 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVEP u svom priopćenju dodaje da će vlada putem Veleposlanstva RH u Ateni i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima.

Pogledajte video: Mad Blue Boysi se vratili i s nama podijelili svu ljubav i dobrotu. Išli je iskazati u Atenu: Ali ih tamo nisu dobro razumjeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo