'Neprihvatljiv nacrt' / Ipak ništa od poskupljenja registracije za vozila. Butković zatražio povlačenje prijedloga

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell

Poskupljenje registracija trebalo se dogoditi u slučaju da bude usvojen Nacrt prijedloga Pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta, koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, a koji je u javnu raspravu uputilo Ministarstvo prometa

9.3.2023.
15:34
Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je Ministarstvo prometa najavilo poskupljenje registracija auta za 12,7 posto, do rasta cijena ipak neće doći.

Podsjetimo, poskupljenje registracija trebalo se dogoditi u slučaju da bude usvojen Nacrt prijedloga Pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta, koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, a koji je u javnu raspravu uputilo Ministarstvo prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak je ipak povučen iz procedure na zahtjev potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

Naime, dio predloženih izmjena u Pravilniku odnosi se na usklađenje godišnjih naknada s godišnjim indeksom rasta cijena na malo (8,4 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući je riječ o prijedlogu županijskih uprava za ceste, čiji je isključivi prihod od ovih naknada, Nacrt prijedloga se smatra neprihvatljivim te je ministarstvo zatražio povlačenje iz procedura javnog savjetovanja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo