Ina: Nećemo zatvoriti Rafineriju nafte u Sisku

Nakon što su iz Sisačke eko akcije kazali da postoji mogućnost da se zatvori sisačka Rafinerija, iz Ine su odbacili, kako kažu, takve neprihvatljive spekulacije.

18.1.2010.
16:54
VOYO logo

Nakon što je u subotu nakon eksplozija buknuo požar u Rafineriji nafte Sisak, kao i priopćenja za javnost Sisačke eko akcije, u medije je plasirana informacija o mogućem zatvaranju Rafinerije, piše Jutarnji list.

Iz Ine su se vezano za to oglasili priopćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za tvrdnje Sisačke eko akcije o tome da INA – Industrija nafte d.d. dopušta ovakve incidente jer ionako namjerava zatvoriti rafineriju, ovime odlučno odbacujemo takve neprihvatljive spekulacije. U svakom industrijskom kompleksu zbog velikog broja kompleksnih postrojenja i tehnoloških procesa, nažalost, moguće su ovakve situacije.

To potvrđuje činjenica da se navedeni incident dogodio u krugu nedavno moderniziranog FCC postrojenja koje je ključno postrojenje za proizvodnju benzina. Naglašavamo da je Ina od početka projekta modernizacije uložila 115 milijuna eura u sisačku rafineriju i ulaže i dalje jer je glavni faktor Inina uspjeha upravo modernizacija rafinerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modernizacija Rafinerije Sisak se nastavlja kao dio investicijskog programa vrijednog oko milijardu dolara, što će obje Inine rafinerije uvrstiti među najmodernija rafinerijska postrojenja u svijetu.

I u ovom trenutku u sisačkoj Rafineriji je u tijeku intenzivna izgradnja postrojenja Izomerizacije kao jednog od postrojenja u okviru projekta modernizacije. Nastavit ćemo upravo s takvim aktivnostima u nadolazećem razdoblju, sve dok obje Inine rafinerije ne budu modernizirane", stoji u priopćenju Sektora korporativnih komunikacija Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001180039006 arti-201001170136006 arti-201001160225006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo