Inovacijski iskorak / Hrvatska tvrtka DOK-ING predstavila protuteroristički stroj kakav ne postoji u Europi

Image

DOK-ING-ov inovativni sustav privukao je veliku pozornost posjetitelja, te impresionirao tehničkim i taktičkim mogućnostima u rješavanju potencijalnih intervencija visokog rizika

2.3.2023.
11:08
VOYO logo

Hrvatska tvrtka DOK-ING je na Enforce Tac sajmu koji se održavao od 28.02.- 01.03. u njemačkom gradu Nuremberg premijerno predstavio nikad viđen inovacijski iskorak u svijetu protuterorizma - stroj MV-3.

Ovaj multi-funkcionalan stroj je namijenjen specijalnim, interventnim, protueksplozijskim i antiterorističkim postrojbama policije i vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dino Išasegi, Voditelj kupaca DOK-ING-a je izjavio: "MV-3 sustav je jedinstven u svijetu te je napravljen kako bi premostio identificirani jaz u sposobnostima uočen prilikom obavljanja protuterorističkih zadaća specijalnih postrojbi. Koristi se u zadaćama borbe protiv terorizma i rješavanja kriznih situacija visokog rizika kao što su teroristički napadi, talačke krize i slično".

Image

DOK-ING-ov inovativni sustav privukao je veliku pozornost posjetitelja, te impresionirao tehničkim i taktičkim mogućnostima u rješavanju potencijalnih intervencija visokog rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stroj je prvenstveno namijenjen za rješavanje kriznih situacija u zatvorenim prostorima poput trgovačkih centara, aerodroma, koncertnih i sportskih dvorana.

"Protuterorističke intervencije predstavljaju značajnu prijetnju taktičkim timovima upravo zbog ograničenja osobne balističke zaštite te je upravo ovaj višenamjenski stroj nastao temeljem analiza provedbenih antiterorističkih strategija i naučenih lekcija", rekao je Alenko Ribić, nekadašnji pomoćnik za operativne zadaće specijalnih postrojbi MUP-a, sadašnji vanjski suradnik DOK-ING-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MV-3 taktičkom timu daje mogućnost korištenja sustava s ili bez taktičkog tima što omogućuje fleksibilnost i modularan pristup bez potrebe za izlaganjem specijalnih taktičkih timova opasnostima.

Ukoliko stroj ide u rizično područje bez taktičnog tima (specijalnih, interventnih i sl postrojbi), stroj ima mogućnost istraživanja i izviđanja s naprednim video sistemom od 9 kamera i 2 LCD monitora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Uz to, može uklanjati opasne prepreke zahvaljujući dodatni alatima, a ima i detektore određenih plinova (primjerice butan, propan itd).

"Sve ove opcije se koriste i s taktičkim timom na stroju na koji može stati tim od 8 ljudi, a može se koristiti za prijevoz ranjenih osoba i ostalog ljudstva. Dok je taktički tim na stroju, enormna prednost je upravo balistička zaštita za ljudstvo, odnosno balistički štit iznimno visoke zaštite IV. čime se smanjuje pogibeljnost i mogućnost ozljeda", dodao je Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog svih multi-funkcionalnosti stroja MV-3, u DOK-ING-u, dobitniku brojnih svjetskih priznanja i nagrada iz područja inovativnosti i novih tehnologija, očekuju izniman interes za ovaj revolucionarni stroj.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo