žele cijeli most / Hrvatska raste podržala Milanovića za mandatara: 'Imat ćemo više potpisa od HDZ-a'

Novoizabrani zastupnici SDP-a okupili su se u petak navečer u središnjici stranke i potpisali da će kao mandatara za sastavljanje nove vlade podržati predsjednika stranke Zorana Milanovića, a iako zasad nemaju potrebnih 76 ruku u Saboru, uvjereni su da će imati daleko više potpisa od koalicije okupljene oko HDZ-a

13.11.2015.
19:06
VOYO logo

Novoizabrani saborski zastupnici iz koalicije Hrvatska raste okupili su se danas iza 17 sati na zagrebačkom Iblerovom trgu u središnjici SDP-a. Naime, riječ je o skupljanju potpisa s kojima će Zoran Milanović ići pred predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović tražiti mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje, Milanović ima potporu IDS-a i manjinskih zastupnika. 

U HDZ-u su danas mnogo više optimizma nakon što su shvatili se MOST nije razjedinio nakon što su izbacili Drago Prgometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Je li iz MOSTA otišao samo Prgomet ili ga slijedi još ljudi - glavno je pitanje. Najglasnija su bila nagađanja da će ga slijediti dvije zastupnice koje su s njim bile na listi u prvoj izbornoj jedinici: Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak, koja za RTL priznaje: nitko je nije zvao već dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok HDZ-u treba cijeli MOST kako bi formirali Vladu, SDP se nalazi u nešto boljoj situaciji. Međutim, ministar Ranko Ostojić ističe kako i Hrvatskoj raste trebaju svi mandati MOST-a kako buduća vlada ne bi bila krhka.

"Prikupili smo ovaj dio naših potpisa, sigurni smo da ćemo u nastavku imati daleko više potpisa od bilo koje druge stranke. Smatramo se pobjednicima ovih izbora i očekujemo da će tijekom slijedećih dana, uz sve razgovore koji slijede, mandat biti dodijeljen našoj koaliciji", kazao je novinarima član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić nakon kratkog sastanka.  Koliko potpisa koalicija Hrvatska raste ima u ovom trenutku, nije želio otkriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

"Nije bitno koliko, imamo dovoljan broj u ovom trenutku. Prije svega, govorimo o Mostu, ne želimo nikakve pojedince izdvajati. Znači, u ovom trenutku nemamo dovoljno, ali sigurno više nego što ima HDZ", rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o današnjim zbivanjima pogledajte u videu! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo